ÇOK YAKIŞTI

ÇOK YAKIŞTI

Yeni meydan düzenlemesi ve Atatürk anıtı beğenildi.

Adnan Menderes Bulvarında atıl durumda bulunan havuzun yerine Sonkurşun Tepesini işaret eden Atatürk Anıtının çevre düzenlemesini yerinde incelemek için giden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya vatandaşlar anıttan dolayı teşekkür ettiler.

/resimler/2018-12/25/1406478466325.jpg

Gelen tebriklerden dolayı duygulu anlar yaşayan Başkan Dursun Mirza Bandırma´nın Cumhuriyetin kenti olduğunu yineledi. Başkan Mirza; ?Kentimiz Bandırma Vapuruyla başlayan Kurtuluş mücadelesinde Son Kurşun´un atıldığı yerdir. Kentimiz; çeşitli etnik kökenlerin bir arada, kardeşçe yaşadığı örnek bir kenttir. Kentimiz; coğrafi konumuyla, sanayisiyle, tarım ve hayvancılığıyla çalışkan insanların yaşadığı kenttir. Kentimiz; tarihsel dokuları taşıyan ve doğal güzelliyle havasını teneffüs eden herkes tarafından sevilen bir kenttir. Kentimiz; Cumhuriyet Bayramında onbinlerin omuz omuza coşkuyla yürüdüğü kenttir. Kentimiz Cumhuriyetin Kentidir. Bandırmalı olmaktan ve Bandırma´da yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum? dedi.

/resimler/2018-12/25/1407167841791.jpg

İdo İskelesinin karşında, Adnan Menderes Bulvarında bulunan ve hiçbir işlevi olmayan havuzu kaldırarak yerine Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün at üstünde Son Kurşun Anıtını işaret eden heykelini yaptık. Çevre düzenlemeleri için yerinde incelemeye gittiğimde Bandırmalı hemşerilerim yanıma gelerek Atatürk Anıtından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Atatürk Anıtından dolayı çok kişiden tebrik alan Belediye Başkanı Dursun Mirza Bayrağımıza, Ülkemize, Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm Bandırmalıları yürekten tebrik ettiğini söyledi. Bugüne kadar özellikle kırsal mahalle olarak adlandırılan köylerimizden kendilerine talepler geldiğini ifade eden Başkan Mirza; ?Köy Meydanına bizden Atatürk Büstü yapmamızı istediler. Biz de bize gelen diğer talepler gibi bu taleplerini de geri çevirmedik ve köylerimizin meydanlarına Atatürk Büstleri yaptık? dedi.

/resimler/2018-12/25/1407493780317.jpg

Her dönemde olduğu gibi, son yıllarda Cumhuriyete dil uzatan, insanların, kadınların özgürlüklerini ellerinden alarak ülkemizi karanlık günlere döndürmek isteyen şer düşüncelilerin arttığını üzülerek görüyoruz diyen Başkan Dursun Mirza; ?Köylerimizden gelen talepler ve Adnan Menderes Bulvarındaki Heykelden dolayı gelen tebrikler aslında bu karanlık düşüncelilere karşı Bandırmalı Hemşehrilerimizin verdiği bir cevaptır, tepkidir. Bandırma demokrasinin kentidir. Bandırma aydın insanların barış içinde yaşadığı kenttir. Bandırma karanlık düşüncelere asla izin vermeyecektir. Bandırma Cumhuriyetin kentidir. Onun için de Atatürk Anıtı Bandırmamıza çok yakıştı. Çevre düzenlemeleri tamamlandığında yapacağımız açılışa katılımın yüksek olacağına inanıyorum? dedi.



Anahtar Kelimeler: YAKIŞTI
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli