Çok sayıda insan kalıntısına rastlandı

Çok sayıda insan kalıntısına rastlandı

Adanın 1/3`lük alanına yayılan çok sayıda mezarlardan çıkardıkları kafatasları, kemik parçaları ve iskeletleri, incelenmek üzere Sivas Üniversitesi Dekan Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fadime Suata Alpaslan`a göndereceklerini belirten Öztürk, şu bilgiyi verdi:

"Bu inceleme sonunda, adadaki bu insanların yaşamlarını hastalıktan mı, savaş sırasında mı yitirdikleri, yoksa normal ölümlerden sonra vasiyetleri nedeniyle mi buraya gömüldükleri belirlenecek. Biz, bu adadaki ölümlerin büyük bölümünün, hastalık sonucu olduğunu tahmin ediyoruz ama son sözü, bu konudaki araştırmalar ortaya çıkaracak."

Ayrıca, adada, `Bothros` ismi verilen "kutsal çöplük"ten çıkan seramik parçalarını yıkadıklarını, önümüzdeki günlerde bunların çizimlerinin de yapılacağını vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

"Arkeopark projesi kapsamında Zeytinliada, ülkemizin ilk `Ada Müzesi` konumuna gelecek. Adada, bir müze oluşturulması için izni de gerekli kurumlardan aldık. Bir süre sonra turizme açmayı plânladığımız Zeytinliada`nın, önümüzdeki yıllarda din ve vicdan turizmi yönünden Erdek`e büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum."

Öte yandan, 4 Temmuz`da başlayan Zeytinliada ören yerindeki kazılar, 25 öğrenciyle sürdürülüyor. Kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk, bu yılki kazıların 10 Eylül`de sona ereceğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu