Coşkulu 23 Nisan Balosu

Coşkulu 23 Nisan Balosu

ADD, ?23 Nisan Ulusal Egemenlik Gecesi? düzenledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi´nin ?23 Nisan Ulusal Egemenlik Gecesi? gerçekleşti. Eken Prestige Oteli´nde gerçekleşen geceye Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, eski milletvekili ve Prof. Dr. Süheyl Batum da katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp, 24 Haziran´da yapılacak seçimlere adaletsiz bir ortamda gidildiğini vurgularken, ?Tüm olumsuz ortam ve koşullara karşın Kemalistler olarak laik, demokratik ve parlamenter sistem ve tam bağımsız Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz? dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Dursun Mirza, dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan´ı, Türk çocuklarına armağan eden Atatürk´ü saygıyla andıklarını vurgularken, şunları söyledi:

?Ancak son dönemlerde Atatürkçü düşünceden, cumhuriyetten ve demokrasiden uzaklaştık. Tek adam yönetimine ve diktatörlüğe doğru gidişe ?dur´ demeliyiz. Birçok kişi 24 Haziran seçimi için ?erken seçim´, ?baskın seçim´ diyor. Bana göre ise bu bir ?panik seçim´dir. Tarihimize bunun benzeri yoktur. En az 3 ay önce ilan edilmesi gereken seçim süresi 2 aya kadar inmiştir. Seçime OHAL´de, özgürlüklerin kısıtlandığı, hukuk ve adaletin yok edildiği, medyanın tek sesli duruma dönüştürüldüğü bir ortamda gidiyoruz. Üstelik partilerin seçime girmesinin de engellenmek istendiğini görüyoruz. Ancak ne yapılırsa yapılsın halkımız, cumhuriyetin kazanımlarından geri adım atmayacaktır. Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turuna her parti kendi adayıyla katılacaktır. İkinci turda ise seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda da parlamenter sisteme yeniden geri döneceğiz. Bandırmalılara ve ulusumuza güveniyorum. Atatürk´ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine yükselme hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çağdaş yaşam biçiminden ödün vermeyeceğiz.?

/resimler/2018-4/21/0852282389412.jpg

Konuşmaların ardından, ADD Bandırma Şubesi´ne desteği nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Barbaros Ulukan, 16 yıl ADD´de yöneticilik yapan Nilay Oygur ve Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya plâket verildi. Mirza´nın plâketini anayasa profesörü Süheyl Batum verdi.

BATUM, ADD GENEL BAŞKAN ADAYI

Batum´un, bu ayın sonunda, Ankara´da  yapılacak ADD genel kurulunda genel başkan adayı olduğu ve yöremizdeki ADD şubelerini ziyaret ve destek isteme amaçlı geldiği öğrenildi.    Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Coşkulu Nisan Balosu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli