Coşkulu geçti

Coşkulu geçti

Erdek'te 29 Ekim Cumhuriyet bayramı balosu yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanlığı tarafından Erdek Polem Otel'de düzenlenen cumhuriyet balosuna yoğun ilgi gösterildi. 

Saat 19.00'da başlayan balo, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna'nın güvercin uçurması ile başlayıp konuşmalar ile devam etti. 

CHP İlçe Başkanı Hale Tuna;

"Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği "Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatmak ve yükseltmek sizlerin sayesinde olacak. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Belediye Başkanı Burhan Karışık;

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz eseri ve Türk milletine armağanı olan cumhuriyetimizin ilanının 99. yılını kutlamanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz. 29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal'in tutuşturduğu bağımsızlık ateşinin tüm Anadolu'da elden ele gönülden gönüle dolaştığı gündür.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve canlarını bu vatan uğruna feda etmiş tüm şehitlerimizi anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı kutlu olsun."

CHP İl Başkanı Serkan Sarı;

"Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyen devrimci yol arkadaşlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' diyerek sarayın saltanatına son verip milletin egemenliğini ilan etmiştir. Siz bugün Türk milleti olarak kurulmuş bu saltanatı hep birlikte yıkmaya hazır mısınız? Saltanat sevdalılarının sonu gelmiştir. Hep birlikte bu devrimi başaracağız, o sarayı da başlarına yıkacağız. Cumhuriyetimizi yeniden demokrasiyle taçlandıracağız. Bizi bu başarıya taşıyacak olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın cumhuriyet yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi"

Sonra Son Vals ve Zeybek oyunu canlandırılarak sahne sanatçılar Hicran ve Volkan'a bırakıldı. Dans ve oyun havaları eşliğinde geçen tören 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı ile sona erdi. (Oğulcan Bölükbaşı-ERDEK)



Anahtar Kelimeler: Coşkulu geçti
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı