Coşkun, adaylığını açıkladı

Coşkun, adaylığını açıkladı

KENT KONSEYİ BAŞKAN ADAYI LEVENT COŞKUN, BAŞKAN MİRZA'YI ZİYARET ETTİ.

Bandırma Kent Konseyi Başkan Adaylarından Levent Coşkun Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı makamında ziyaret ederek seçimlerde kendisinden destek istedi. Mirza, Bandırma için çok önemli bir oluşum olduğuna inandığımız Kent Konseyi’nin yeni başkanını seçeceği genel kurulda böylesine donanımlı birinin aday olmasından dolayı mutluluk duyduğunu, seçildiği taktirde de Bandırma’nın yararına olacak başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi.

25 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.00’da Barış Manço Kültür Merkezinde yapılacak Genel Kurul öncesi Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya nezaket ziyareti gerçekleştiren yeni dönemde Kent Konseyin Başkanlığına aday olan ve Bandırma’daki demokratik kitle örgütlerinin neredeyse tamamında görev almış olan Levent Coşkun, Başkan Mirza’dan destek istedi. Coşkun:  “Bandırma’da hemen hemen bütün demokratik kitle örgütlerinde ya üye, ya başkanlık ya da yöneticilik görevlerinde bulundum.  Şimdi desteğiniz olursa bu bilgi birikimimizi, bu deneyimizi, Bandırma’daki toplum adına çalışma kültürümüzü siyasi tartışma ortamından uzak kalarak nitelikli, bilgi birikimli ve zaman ayırabilecek olan bir yönetim kuruluyla birlikte size sunmaya geldim. Desteklerinizi istiyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkan Adayı Levent Coşkun Başkan Mirza’ya yaptığı ziyarette şu açıklamalarda bulundu:

Desteklerinizi istiyorum. Desteklerinizi bekliyorum.

İçişleri bakanlığı tarafından kurulmuş olan Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesi içerisinde sivil toplum örgütleriyle kamu kurum kuruluşlarının temsilcilerinin oluşturduğu, kentin en demokratik kuruluşlarından biri olan özellikle belediyelerin Ar-Ge’si ve destekçisi olabilecek Kent Konseyi’nin Başkanlığına adayım. Bandırma Bansiad Başkanı sıfatıyla da Marmara ve Kuzey Anadolu SİYAD Dernekleri Federasyonu Bölge Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Bandırma’da kurulu olan başta Kültür-Eğitim Vakfı olmak üzere burada mütevelli ve yönetim kurulu üyeliğini yaptım. Gençlik ve Spor Vakfının mütevelli ve yönetim kurlu üyeliğini yaptım. Bandırma Yükseköğretim Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Vakfı’nın hem mütevellisiyim hem de Sayın Dekan’ın beş yıl boyunca Başkan Yardımcılığını ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptım. Bandırmaspor’un 5 yıla yakın sürede As Başkanlığını üstlendim. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Atatürkçü Düşünce Derneği gibi Bandırma’da hemen hemen bütün demokratik kitle örgütlerinde ya üye, ya başkanlık yada yöneticilik görevlerinde bulundum.  Şimdi desteğiniz olursa bu bilgi birikimimizi, bu deneyimizi, Bandırma’daki toplum adına çalışma kültürümüzü siyasi tartışma ortamından uzak kalarak nitelikli, bilgi birikimli ve zaman ayırabilecek olan bir yönetim kuruluyla birlikte size sunmaya geldim. Desteklerinizi istiyorum. Desteklerinizi bekliyorum.

Bandırma’nın kültür kenti olabilmesi için, demokrasi kenti olabilmesi için katkı yapmaya geldiğimiz belirtmek isterim.

Kent Konseyi Bandırma’nın sorunlarının sistematik olarak tartışılarak çözüm yollarının ortaya konulabileceği bir platformdur. Kent Konseyi kentin sorunlarının çözümünde ilçedeki bütün güçlerin katılımıyla işbirliği çerçevesinde maksimum bir biçimde sonuç alabilmenin yeridir. Kent Konseyi ihtiyaç olan kaynakların kente yönlendirilmesi için siyasi ve bürokratik karar mercilerinin üzerinde etkin bir kamuoyu baskısı yaratan yerdir.  Kent Konseyi bir kentlilik bilinci yaratarak bütün güçlerin daha verimli kullanılmasına olanak sağlar. Bütün bu unsurları bir araya getirmek amacıyla Bandırma’nın sanayi kenti olabilmesi için, üniversite kenti olabilmesi için, turizm kenti olabilmesi için, kültür kenti olabilmesi için, demokrasi kenti olabilmesi için katkı yapmaya geldiğimiz belirtmek isterim.

Kent Konseyi Başkan Adayı Levent Coşkun’un konuşmasının ardından adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kent Konseyi’nin kent yaşamında çok önemli bir sorumluluğu olduğunu ve bu sorumluluğun ancak birlik ve beraberlikle çalışması durumunda güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi. Mirza, Başkan Adayı Levent Coşkun’a seçimlerde adaylığından dolayı kendisini kutlayarak başarılar diledi.  

Mirza: “Değerli arkadaşımız görülüyor ki çok donanımlı ve hazır bir şekilde ziyaretimde bulundu. Önümüzdeki Çarşamba günü Kent Konseyinin Genel Kurulu var. Yasa gereği seçimden yerel seçimden üç ay içinde Kent Konseyi toplanır, olağan kongresini yapar denilmekte. Bizde bu çerçevede 25 Haziran günü toplantımızı gerçekleştireceğiz. Elbette ki sizlerinde az önce belirttiği gibi Kent Konseyi, kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bir oluşum. Dolayısıyla siyasetin ötesinde bütün Bandırma’yı bir araya getirmeyi hedefleyen ve herkesin elini taşın altına sokmasını gerekli kılan, özelikle sivil toplumu bu işe dahil etmeyi amaçlayan bu kurum. Böylesine önemli sorumlulukları olan bu oluşuma Başkan adayı olmanızdan dolayı sizi kutluyor, adaylığınızın hayırlı olmasıyla birlikte başarılar diliyorum” dedi.  

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli