Coşkuyla kutlanıyor

Coşkuyla kutlanıyor

Tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlanıyor.

Bir birini takip eden yönetmelik ve uygulamalar ile resmi Bayramları içi boşaltılmaya çalışılsa da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük katılım ve coşkuyla kutlanmaya devam ediliyor.

28 Ekim Perşembe bugün saat 12.30 da anıt'a çelenklerin sunumu ile başlayan Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlamaları 29 Ekim Cuma yarınki törenlerle devam edecek.

Anıt'a çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep bir ağızdan söylenmesi ardından okullar arası Atletizm, şiir, Okçuluk, Satranç turnuvası, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren ilk, orta ve liselerden öğrencilerin ödülleri protokol tarafından verildi. İlçe protokolü resmi tören sonrası Hava şehitliğine giderek Gaziler ile birlikte şehit kabirlerini ziyaret edip, şehitlere dua edip çiçek bıraktı.

ALTARNETİF TÖRENE İLGİ YÜKSEL OLDU.

29  Ekim Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlamaları, resmi çelenk sunma töreni ardından alanı dolduran Millet ittifakı siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarının hazır bulunduğu antarnetif çelenk sunumu yapıldı.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, İyi Parti İlçe Başkanı Necmi Sert ve ADD ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat 'ın konuşmaları ardından saygı duruşunda bulunuldu, anıt'a çelenkler sunuldu.

Son derece organize olan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin antarnetif kutlamaya katılım anıt'a çelenk sunması eski bayram coşkularını anımsattı. Bir birini takip eden çelenk sunumları anıt'ın etrafındaki çelenklerin çokluğu gözden kaçmadı.

Antarnetif tören sonrası katılımcılar, anıt önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

29 Ekim Cuma Günkü kutlamalar

Cumhuriyetimizin 98. yıl kutlamaları 29 Ekim Cuma günü saat 10.oo da İlçe Kaymakamı Engin Aksakal'ın Cumhuriyet tebriklerini kabulü ile başlayacak.

Saat. 11.oo de Cumhuriyet alanında devam edecek kutlamalar,13.oo te Sanat Cafe önünde Cumhuriyet yemeği, 14.30 da Cumhuriyeti sanatla buluşturuyoruz  programı, akşam saat 19.oo da ise Miğros önünden başlayıp, Ordu caddesini takiben Cumhuriyet alanına inecek Fener alayı düzenlenecek.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri akşam saat 20.oo de Cumhuriyet meydanında Emre Aydın açık hava halk konseri ile son bulacak.



Anahtar Kelimeler: Coşkuyla kutlanıyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı