COVİT-19 SALGINI YENİ İŞ KAPISINI AÇTI

COVİT-19 SALGINI YENİ İŞ KAPISINI AÇTI

iş alemine inanılmaz zararı olan Covit-19 bazı kişilere de yeni iş sahası oldu.

1 yıla yakın süredir devam eden Covit-19 salgını “korona “ olarak da bilinen virüs seri ölümlere, iş alemine inanılmaz zararları olurken bazı kişilere de yeni iş sahası açtı.

Abi, keşke bu virüs olmasaydı da yeni iş sahası açmasaydı diyen Mustafa Kozlucalı (64) “Ancak yapacak bir şey yok, mecburen bu işi götüreceğiz” dedi.

İsmet İnönü Caddesi’nde 50 yılla yakın babası İsmail Kozlucalı yanında çalışan Mustafa Kozlucalı işyerlerinin babasının vefatı nedeniyle kapatınca ayni işyeri önünde seyyar olarak 15 yıl da Sayısal Lota Bayi olarak müşterilerine şans dağıttı.

Korona virüsünün ülkemizde de görülmesinin ardından birçok iş yeri gibi herkes gibi seyyar bayiler de alınan önlemler çerçevesinde 1 aydan fazla evlerde mecburi ikamete tabi oldular. Ekonomiye büyük zararlar getiren Kovit-19 virüsü vatandaşları da etkileyince sayısal lota oynayanlar adeta birden yok oldular. İşlerin birden durması sonunda Sayısal Loto bayiliğini bırakmak mecburiyetinde kalan Mustafa Kozlucalı ekmek parasını kazanmak için yeni iş sahası ararken karşısına maske konusu çıktı.

Virüs korunmasında çok etkili bir araç olduğu bilim adamları tarafından sürekli açıklanıp vatandaşların sosyal mesafe yanında mutlaka maske kullanılması istenirken çekirdekten esnaf Mustafa Kozlucalı da Arasta girişindeki tezgâhını maske çeşitleriyle doldurdu.

Satışlardan memnun olduğunu belirten Kozlucalı “Keşke virüs olmasaydı da ben de maske yerine loto bayiliğine devam etseydim. Ama yapacak bir şey yok açık havada yaz kış ekmek parası için nerden ekmek parası çıkıyorsa o işi yapmak mecburiyetindeyim” dedi. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: COVİT- SALGINI KAPISINI
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı