Çözüm bekleyen sorunlar

Çözüm bekleyen sorunlar

Sarı´dan Kayan´a: ?Önce kendi samimiyetini sorgula?

BELEDİYENİN 2017 YILI HESAPLARI BELLİ OLDU

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesi´nin son mali durumu hakkında bilgi verdi.

2017 yılı kesin hesaplarının belli olduğunu açıklayan Sarı, ?2017 yılında tahakkukumuz 35 milyon, gelirlerimiz ise 32 milyon lira oldu. Böylece tahsilat oranımız % 91,5 olarak gerçekleşti. Üç yıl sonra elde ettiğimiz bu sonuç büyük başarıdır. Bu durumu ben bile tahmin etmiyordum? dedi.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Kastri bölgesi ve Karşıyaka mahallesinin imar plânlarının Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde onaylanmasının ardından, ?Biz, samimiyetimizi gösterdik. Şimdi sıra Erdek ilçe belediye başkanının samimiyetini göstermesinde? açıklamasını yapan AKP Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´a, ?Bu plânlar, dört yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında bekletiliyordu. 4 yıldır aklın neredeydi?? yanıtını verdi.

Bu plânların, 4 yıl önce Erdek Belediyesi meçli üyelerinin oybirliğiyle onaylanarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´ne gönderildiğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

?AKP ilçe başkanı, benim samimiyetimi beklediğini söylemek yerine önce kendi samimiyetini sorgulasın. Erdek´in, bu dört yıldaki kaybını düşünsün. Biz, bu plânların, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin gündemine gelmesi ve onaylanması için Erdek belediye meclisi ve büyükşehir belediye meclisinin AKP´li üyesi Halil Aydöner ile çaba harcarken, bu arkadaş neredeydi? Ne yapıyordu? Hiçbir şey! Şimdi böyle boş konuşmak kolay!?

/resimler/2018-2/7/1113470735507.jpg

YUKARIYAPICI GÖLETİ BASKİ´NİN SORUMLULUĞUNDA

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Yukarıyapıcı Göleti´nin sorumluluğunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde olduğuna dikkati çekerken, şu bilgiyi verdi:

?2008 yılında yapılan maliyet hesaplarına göre göletin maliyeti 4,5 milyon lira dolayındaydı. O hesaplara göre göletten tarım arazilerine suyun akıtılması için kod farkı nedeniyle yaklaşık 25 milyon liralık harcama gerektiği bildirilmişti. Eskiden ilçemiz belediyesinin sorumluluğunda bulunan bu gölet, 2014 yılında Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından BASKİ´nin sorumluluğuna geçti. Tabii ki, bu göletin sulu tarıma yönlendirilmesi yararlıdır.?

/resimler/2018-2/7/1117059020703.jpg

BALIKÇI DEPOLARI

Edip Uğur´un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde balıkçı barınağının yanında yaptıkları yeni balıkçı depolarının üzerine, dalgalardan etkilenmemeleri için betonarme olarak yaptıkları kafeteryaların yıktırıldığını vurgulayan Sarı, ?Bu uygulama tamamen siyasi maçlıydı? dedi.



Anahtar Kelimeler: Çözüm bekleyen sorunlar
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli