Çözüm Bandırma Belediyesinden geldi.

Çözüm Bandırma Belediyesinden geldi.

Baski'nin Muhtarlık ofislerine yönelik icra takipli su faturası tahsilatına Bandırma Belediyesi "DUR!.." dedi.

Bir çok projede olduğu gibi borçlanma anlamında 8 yıla yaklaşan kurumsal yapısını borç batağından öte götüremeyen Balıkesir bütün şehir'in çözüm üretilemeyen muhtarlı ofisleri su faturalarına Bandırma Belediyesi "DUR!.." dedi.

Balıkesir, bütünşehir statü gereği mezkezden en ücra köşesine, ulaşımda ve şebeke suyu temininde eşit fiyat uygulaması gerekirken, şehre göre, siyasi tasarrufa göre ücretlendirne tasarrufuna gittiği Bandırma'da muhtarlık ofislerine gönderdiği icra takibi bardağı taşıran son damla olmuştu.

Yerel belediyeler tarafından uygun noktalara kurulup, bilgisayarlarla donatılan muhtarlıklara su faturası tanzim eden baski,  ödenmeyen faturaların icra takibi ile tahsiline gitmesi, Kamu görevi ifa eden Muhtarların kazan kaldırmasına neden olmuştu.

Muhtarlar, Belediye binaları fiziki yapısı ile muhtarlık binalarının aynı statüde bulunduğu, Büyükşehir Belediyesinin su faturalarını Başkan Yücel Yılmaz'ın mı? ödediğini sorguluyan ithamları ulusal medya'ya taşınınca araya Bandırma Belediyesi girdi.

Bandırma Belediyesi bu akşam gerçekleşen Meclis toplantısında konuyu gündeme alarak kökünden çözdü.

Çözüm odaklı yerel yönetim olmanın sorumluluğunun sözde kalması gerektiği görüşünü meclise taşıyan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, İzmir, Bursa, Manisa belediyelerinin yaptığı gibi, tahsilatı BASKİ de olan Muhtarlı ofislerinin su faturalarını ödeme kararı aldı.



Selman
4.02.2022 22:12:38
17 Eylül mahallesinde. Sık sık sular kesiliyor.. şu verildiği zaman musluklardan hava basıyor. Saat.hizli dönüyor buda bize kullanmadığımız suya para ödetiyor....

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı