Cumartesi pazarı denetimi

Cumartesi pazarı denetimi

Koronavirüs (Covıd19) Pandemi günleri denetimleri Pazara gelen vatandaşları kızdırdı.

Koronavirüs (Covıd19) ile mücadelede Pardemi günlerini en az cankaybı ile geçirmek istenen Bandırma'da alınan önlemler bugün açılan Cumartesi pazarında hat safhaya ulaştı.

Bandırma belediyesi kapalı Pazar yeri yaşam alanında asansörler, Köylü pazarı girişi ve Eski kabritan yönündeki girişler kapatılarak Kurtuluş caddesindeki ana girişten alındılar.

Sadece ana girişten yapılan geçişte vatandaşlar ısı ve kimlik kontrolü ile içeriye alınırken, eller dezenfekte edildi, maskesi olmayanlara bedelsiz yüz maskesi dağıtıldı.

Zabıta ve güvenlik güçleri tarafından yapılan denetimler, pazar girişlerin tek tek olması, dışarıda bekleyenlerin sıranın uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Böyle bir uygulamaya Şemsiyesiz yakalanıp ıslanınca uzun süre kuyrukta beklemek durumunda kalanlarda ne sosyal mesafe uygulaması, nede psikoleji kaldı.

Hafif yağışta ıslanmak zorunda kalan vatandaşlar pazar girişinde güvenlik ve zabıtaya öfke yağarken, kendi GSM leriyle yaptıkları canlı yayımlarda uygulamadan duydukları kaygıları dile getirip paylaştılar oldu.

    OYSA ÇÖZÜM VARDI 

Pazartesi, Perşembe, Cuma ve Salı pazarlarının kapatılması ile Kapalı Pazar yeri Yaşam alanında Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün tezgah açılması Cumartesi pazarının etkisini azaltmadı. Bandırma Pazartesi ve Çarşamba pazarlarına gerekli ilgiyi göstermezken bugün açılan Cumartesi pazarı büyük ilgi gördü.

Bazı vatandaşlar bu yoğunluğun kırılması adına Kapalı pazar yerinde 7 gün sürekli tezgah açılamasını çözüm olarak gösterdi.

Oysa pazar yeri sosyal mesafe ve dezenfekte işlemi için sokakta beklemek durumunda kalan vatandaşlar, Yürüyen mersivenlerin bulunduğu kapalı otopark ve köylü pazarından alınıp, Asansörler ve ana kapılardan sadece çıkış için izin verilseydi sıra bekleyen vatandaşlar ıslanmamış olacaklardı.



Anahtar Kelimeler: Cumartesi pazarı denetimi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli