Cumhurbaşkanı Erdek´te

Cumhurbaşkanı Erdek´te

Hükümletin zirvesi ile birlikte Erdek´te vefat eden eniştesinin Annesinin cenazesine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan, bu sabaha karşı Bursa´da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eniştesi Ziya İlgen´in annesi Zümriye İlgen´inBalıkesir´in Erdek İlçesi Hacı Ömer Camii´ndeki cenaze törenine katıldı. Cenaze törenineCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan üyesi ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, eski milli futbolcuRıdvan Dilmen, merhum İlgen´in ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrası tabutun başında yaptığı konuşmada, müminler olarak kendilerine düşenin, ebedi hayata uğurlanan yakınları için iyi şehadette bulunmak olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: 

"Hep birlikte az önce bu görevi yerine getirmiş olduk. Allah sizlerden de razı olsun. Rabbim iki hanım ve bir tane beyefendimizin (camide aynı anda üç cenaze kaldırıyordu) makamlarını ali eylesin. Cenneti ile cemali ile müşerref kılsın. Ben gerçekten hem dünürümüz olan Zümriye annemizi iyi tanırım, iyi bilirim. Gerçekten adeta salihat-ı nisvandan bir hanımefendiydi. Zaten gönül kırmak onun yaşantısında söz konusu değildi. Diğer kardeşlerimizin de aynı noktada olduğuna bu şehadetle ben de inanıyorum. Bütün temennimiz, sevgili peygamberimizin Divan-ı Hamd ismiyle müsemma sancağı altında toplanmaktır. Ama görülen şu ki ölüm bizler için en büyük vaizdir, vaazdır. Buradan nasibimizi almak çok çok önemli. Geldik gidiyoruz. Eee ne olacak gideceğimiz yer belli. Topraktan geldik toprağa dönüyoruz. Şunu bilmemiz lazım ki biraz sonra toprağa defnedeceğimiz bu kardeşlerimizden cismen kopuyoruz. Ama ruhen kopmuyoruz. Yine beraberiz. Rabbim inşallah sizlerin de dualarıyla taksiratlarına hasenata tebliğ etsin. Ben annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme, ´annem´ derdim. Çünkü onda da o halet-i ruhiyeyi görürdüm. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi. Ben üç kardeşimize de hakkınızı helal etmenizi istiyorum."

Cemaatten helallik aldıktan Erdoğan, "Rabbim bu temennilerimizi kabul etsin" diyerek konuşmasını tamamladı. Erdoğan, daha sonra Zümriye İlgen´in tabutunu bir süre taşıdı.

Zümriye İlgen´in cenazesi daha sonra Erdek Şehir Mezarlığı´nda toprağa verildi.

/resimler/2016-9/17/0820191507504.jpg



Anahtar Kelimeler: Cumhurbaşkanı Erdek
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu