"Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak."

Başkan Mim. Hüseyin Sarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.

Cumhuriyetimizin 94. yılını kutlamaya hazırlandığımız hafta içinde Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı yazılı bir mesaj yayımlayarak Cumhuriyeti kutladı.

Başkan Sarı;

"Türkiye Cumhuriyeti; karanlığa gömülmüş, tüm varlığını kaybetmek üzere olan, yıkık bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadele ile elde edilen büyük bir zaferin sonucunda kurulmuştur."

"Bu öyle büyük bir zaferdir ki, bu zafer uğruna nice evlatlar gözünü bile kırpmadan vatan için can vermiş, nice ana gözü yaşlı, içi yanarak vatan sağ olsun demiş, nice çocuk yetim kalmıştır. Bu zafer; nice şehitlerin kanı, nice gazilerin şeref payı ile kazanılmıştır. İşte bu yüzdendir ki; Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti´ni, huzur, barış ve demokrasi dolu yarınlara ulaştırmak için canını dişine takarak çalışacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ilke ve inkılaplarına her zaman sahip çıkacaktır."

"Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten bugüne canından yüce bilerek vatanı için kanlarını bu topraklara dökmüş tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı