CUMHURİYET ve DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN ORTAK AÇIKLAMA

CUMHURİYET ve DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN ORTAK AÇIKLAMA

ADD de bir araya gelen Bandırma Cumhuriyet ve Demokrasi platformu yaptığı ortak açıklama ile referandumdaki tarafını açıkladı.

     Bandırma´da faaliyet gösteren Demokratik kitle örgütleri, ortak hareket etme noktasında biraraya geldikleri "Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu" adı altında yaptıkları ortak açıklamada 16 Nisan´da yapılacak referandum için düşüncelerini açıkladılar.

     ADD de bir arata gelen "Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu" şu açıklamada bulundu.

/resimler/2017-3/2/1110364722869.jpg

     25 Şubat Cumartesi günü siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri olarak ülkemizin geleceğini değiştirecek referandum oylaması öncesi, bir araya gelerek öneri ve görüşlerimizi paylaştık.

     Aşağıda ismi bulunan tüm örgütler olarak, oy kullanacağımız 16/04/2017 gününe kadar birlikte çalışıp, demokratik haklarımızı kullanarak, ülkemizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için, çocuklarımızın geleceği için, , ulusal ve üniter yapının devamı için, özgür, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik,  Tam Bağımsız bir TÜRKİYE için HAYIR diyeceğimizi açıklıyoruz.

     Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ve getirilmek istenen Başkanlık rejimi ile birlikte:

     Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik, bir kişiye devredilmekte,  Büyük Millet  Meclisi etkisiz duruma getirilmektedir.

     Cumhuriyetimizin ve parlamenter sistemin en önemli dayanağı olan
kuvvetler ayrılığı yok edilmektedir.

     Anayasa Mahkemesi, Devlet Başkanı´nın buyruğuna verilmekte, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, siyasal iktidarın güdümüne  sokulmaktadır.

     Yürütme organı olarak öngörülen Cumhurbaşkanı, Meclisin ve Yargının denetiminden çıkarılmaktadır.

Partili Cumhurbaşkanına, TBMM´ni feshetme yetkisi bile verilmektedir.

     Değiştirilmek istenenin sistem değil, rejim olduğunu herkes bilmelidir. Çünkü denetimsiz ve sınırsız yetkilere sahip, bir kişinin egemenliğinde olan yönetim asla demokratik olamaz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca kazanılmış tüm haklarımız elimizden alınabilecektir. Her şey bir kişinin inisiyatifine bırakılacaktır. Biz Mustafa Kemal Atatürk´ün bile kabul etmediği bu rejim değişikliğine HAYIR diyoruz.

     Değerli basın mensupları, bu süreç içerisinde halkımızın tüm kesimleri ile beraber olacağız;

     Gençlerimiz ile beraber olacağız. Çünkü gençlerimiz bir madde ile kandırılmak isteniyor. Milletvekili seçim yaşı on sekize indirilecekmiş. Bilinmelidir ki bu sadece aldatmacadır. Bu gün seçilme yaşı yirmi beş iken kaç tane bu yaşta milletvekilimiz var? Ayrıca indirilecek yaşta gençlerimiz daha okul yıllarını bitirmemişler. Meslekleri yok. Paraları yok. Gençlerimiz bu tuzağa düşmeyecektir. Biliyoruz ki onlar HAYIR diyeceklerdir.

      Kadınlarımız; cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana nice Avrupa ülkesinden önce kazandıkları haklarını kaybetmemek için var güçleri ile mücadelelerini sürdüreceklerdir. Cumhuriyetin özgür kadını olmaya devam edeceklerdir. Kendilerini aşağılayan, ötekileştiren, eve kapatacak olan bir rejime HAYIR diyeceklerdir.

      Bandırma bir işçi kentidir. Eti Maden en stratejik kurumlarımızdan biridir. Varlık fonu adı altında tüm cumhuriyet birikimlerimizin gasp edilmesine, seçim öncesi peşkeş çekilmesine işçilerimiz asla müsaade etmeyecektir. Tüm işçilerimiz HAYIR diyecektir.

     Öğretmenlerimiz, memurlarımız, polislerimiz, tüm kamu görevlilerimiz 657 sayılı yasayı kaldırıp iş güvencelerini ellerinden almak isteyen bir yönetimi asla kabul etmeyecektir. Yıllarca emek verdikleri mesleklerinden sadece siyasetçilere yakın olmadıkları için işsiz kalmalarına neden olacak bir yönetime HAYIR diyeceklerdir.

     Emeklilerimiz, bu iktidar geldiğinden beri nice hak kayıplarına uğradılar. Kendileri hep ikinci sınıf yurttaş muamelesi gördüler. Maaşları her geçen gün azaldı. Şimdi başkanlık rejimi geldiğinde durumlarının düzelmeyeceğini biliyorlar. Tüm emeklilerimiz HAYIR diyeceklerdir.

    Biz Bandırma´daki yurt severler olarak, etnik, siyasi, dini ayrım olmadan, dayatılmak istenen anayasa değişikliğini ve başkanlık rejimini kabul etmeyeceğimizi buradan tüm halkımızla birlikte bildiriyoruz. Bandırma halkının kabul etmediği bu rejimi, Türkiye´mizin diğer bütün şehirleri de kabul etmeyecektir. Bir daha en güçlü sesimizle haykırıyoruz.

/resimler/2017-3/2/1113476572307.jpg

      HAYIR ...                      HAYIR ...                         HAYIR ...

     BANDIRMA CUMHURİYET VE DEMOKRASİ PLATFORMU

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ,  ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ,  BÜRO İŞ, BALGÖÇ, BANDAK,  CHP,  ÇINARLI ÇAĞDAŞ GENÇLİK DERNEĞİ,  ÇYDD, EĞİTİM İŞ,  EĞİTİM SEN,  EMEKÇİ KADINLAR PLATFORMU,  ENERJİ İŞ,  EMEKLİ SEN,  GÜMÇED,  KOOP İŞ,  PETROL İŞ,  TÜKETİCİ KORUMA DERNEĞİ,  TÜM YEREL SEN,  YOL İŞ,  VATAN PARTİSİ

/resimler/2017-3/2/1131273919180.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false