Cumhuriyet, Büyük Türk Devriminin adıdır.

Cumhuriyet, Büyük Türk Devriminin adıdır.

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA'NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 91. YILDÖNÜMܔ KUTLAMA MESAJI…

Ulusumuza çağdaşlığın kapısını açan, dünya üzerinde saygın ve onurlu bir devletin vatandaşları olarak yaşamamızı sağlayan Laik Türkiye Cumhuriyetimizin 91.kuruluş yıldönümünün mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, bağımsızlık karakterinden ödün vermeyen, yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, Ulu Önder Atatürk`ün ilke ve devrimlerine gönülden bağlı olan Ulusumuzun soylu kişilik özelliklerinin yansımasıdır.

Cumhuriyet, Büyük Türk Devriminin adıdır.

Büyük Atatürk’ün Samsun`a çıkışı, Yüce Meclis`in açılışı, Ulusal Kurtuluş Savaşı`nın kazanılması ve saltanatın kaldırılmasıyla devam eden sürecin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimiz, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi haline dönüşmüştür.

Aradan geçen 91 yılın ardından Cumhuriyetimiz önemli gelişmeler sağlamıştır. Ancak yakın tarihimizin her döneminde Cumhuriyetin temel niteliklerine zarar vermek isteyenler hiçbir zaman azalmadığını üzülerek görmekteyiz. Elbette Cumhuriyetimizin kazanımlarına yapılmak istenen her türlü saldırı karşısında, Cumhuriyetin Ulusumuza sağladığı kazanımların bilincinde Atatürk sevgisiyle dolu yürekler her zaman görev başında olmuştur ve olacaktır.  

Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet bir ulus için en büyük Erdemdir. Bugün yakın coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar, savaşın acılarıyla yüz yüze bırakılan halklar, öldürülen masum siviller, çocuklar, dinmeyen kan ve gözyaşı, bizim için çok ciddiye alınması gereken bir uyarıdır. Yaşanan bu kadar olumsuz ve karamsar tablo karşısında tek sığınağımız Cumhuriyetimizin temel değerlerlerine sıkı sıkıya bağlılık olmalıdır. Bölgemizde yaşananlardan ders çıkarmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, şucu-bucu diye sokulmak istenen fitnelere kapılmadan Ulus olarak Cumhuriyetimize ve onun kazanımlarına sahip çıkmalıyız.

Sevgili gençler;

Ulu Önder Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk. Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözünü hiçbir zaman unutmadan Onun ilke ve devrimlerine bağlı kalarak, insan haklarına saygılı, demokratik, lâik Türkiye Cumhuriyeti`ne karşı görev ve sorumluluklarınızı en iyi biçimde yerine getireceğinize inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerimle Türk Ulusunun en büyük devrimi olan Cumhuriyetin ilanın 91.Yıldönümünde başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi en derin saygı ve minnet duygularıyla anıyor, Bandırmalı hemşerilerim ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet coşkusunu paylaşıyorum.

                                     Dursun MİRZA  

                                     Belediye Başkanı

 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli