Cumhuriyet İlkokulu bahçesine yeni düzenleme

Cumhuriyet İlkokulu bahçesine yeni düzenleme

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni okul bahçesine kavuştu.

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni okul bahçesine kavuştu. Bandırmamızın en köklü ve öğrenci sayısı bakımından en kalabalık ilkokulu olan Cumhuriyet İlkokulu'nda mevcut okul bahçesi öğrenciler için yeterli gelmemesi nedeniyle okulun bu durumunu göz önünde bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı, mevcut okul binasının arkasındaki arsaları kamulaştırmıştı.

                Bunun üzerine harekete geçen okul yönetimi ve Okul Aile Birliği yetkilileri mevcut arsaların okul bahçesine dönüştürülmesi için yerel yönetimlerle ve belediyelerle görüşmelere başladılar. Taleplerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden olumlu dönüş oldu ve ağustos ayında başlanan okul bahçesi yapımı bir hafta önce tamamlanarak öğrencilerin kullanımına açıldı.

     Okul bahçesi yeşil alanı, bankları, kamelyası ve çöp kutularıyla, ağaç fidanlarıyla tam bir yaşam alanı olarak dikkati çekiyor. Okul Aile Birliği Başkanı Pelin Kavaklıoğlu," Okulumuzun ve öğrencilerimizin teneffüslerde rahatça oynayabilecekleri, koşturabilecekleri, beden eğitimi derslerini huzur içiinde yapabilecekleri bir geniş bahçeye ihtiyaçları vardı. Mevcut okul bahçemiz öğrenci potansiyelimize yeterli gelmiyordu. Biz zemini düz, etrafı dört duvarla çevrili bir okul bahçe hayal ederken, yeni bahçemiz hayalimizin de ötesinde gerçekleşti. Şimdi öğrencilerimiz okulumuzda daha mutlu, daha eğlenerek daha dinlenerek vakit geçirebilecekler. Bu bahçenin okulumuza ve öğrencilerimize kazandırılmasında emeği olan başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Yücel Yılmaz' a, Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Sayın Mehmet Doğan' a ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı