Cumhuriyet yemeğinde buluştular

Cumhuriyet yemeğinde buluştular

Zeytinli Beldesinde İda - Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilk kez düzenlediği ‘Cumhuriyet Yemeği'nin geleneksel hale getirileceği açıklandı.








Zeytinli
Beldesinde İda - Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilk kez düzenlediği ‘Cumhuriyet Yemeği'nin geleneksel hale getirileceği açıklandı.


Zeytinli Beldesinde 2008 yılında kurulan İda-Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilk kez düzenlediği ‘Cumhuriyet Yemeği'ni geleneksel hale getirileceğini söyleyen Dernek Başkanı Zehra Aksay, Cumhuriyet'imize can veren şehitlerimize ve gazilerimize gönül borcumuzu ödemek, saygı ve bağlılığımızı göstermek amacıyla ilk kez bu yıl ‘Cumhuriyet Yemeği'ni düzenledik. Cumhuriyet Yemeğini geleneksel hale getirileceğiz” dedi.

Zeytinli Beldesindeki Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Meydanında İda-Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği ‘Kuru Fasulye, Bulgur Pilavı ve Hoşaftan oluşan Cumhuriyet Yemeği'ne 1200 kişinin katıldığının açıklamasını yapan İda-Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zehra Aksay, Bizler Cumhuriyeti korudukça, Cumhuriyetimizi nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içerisinde kutlayacaklarını söyledi.

Büyük Atatürk'ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetin ilanının 89. ncu yılında birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içinde ‘Cumhuriyet Yemeği'ni ilk kez düzenlediklerini açıklayan Başkan Zehra Aksay, Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. 19 Mayıs 1919 ‘da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk milletinin karakterine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir' demiştir. Bu gün biz Cumhuriyete sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

‘Cumhuriyet Yemeği'nin gerçekleşmesine yaptıkları katkılardan ve sundukları desteklerden dolayı Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a ve sponsor Ertaş İnşaat'ın sahibi Mehmet Ertaş'a teşekkür eden Zehra Aksay, Türk insanının bugünlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edeceğini açıkladı.

Aksay, İda-Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin hiçbir partinin ve gurubun arka bahçesi olmadığını söyledi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı