Cumhuriyete selâm!

Cumhuriyete selâm!

En büyük bayram... 89 yıllık Cumhuriyet heyecanı











Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü Bandırma'da da kutlandı.



Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşen tören, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış'ın, birlikte halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Kaymakam Ali Mantı yaptı.

Konuşmasına, Atillla'dan, Alparslan'a, Fatih'ten, Atatürk'e, Atatürk'ten Abdullah Gül'e dek ülkemize ve Cumhuriyetimize hizmet veren devlet adamlarını saygı ve minnetle anıp, bu uğurda can veren şehitlerimize Allah`ta' rahmet, gazilerimize sağlık dileyerek başlayan Kaymakam Mantı, şunları söyledi:

Şöyle bir Cumhuriyet hayâl ediyorum. İnsanların, birbirini sevip saydığı, yüzlerin mutluluktan pırıl pırıl olduğu, kimsenin boş söz söylemediği, ışıkların karanlığı yok ettiği, gökyüzünde yağmurun eksik olmadığı, toprağın bereket fışkırdığı, kötünün iyiye boyun eğdiği, yararlı işler yapanların, zararlı işler yapanlara üstün geldiği, her şeyi gören ve bilen birinin var olduğunu bilenlerin bulunduğu, iyiliklerin armağanlandırıldığı, kötülüklerin cezalandırıldığı, ölçünün ve tartıya hile karıştırılmadığı, kalplerin kararmadığı, vicdanların paslanmadığı, haddi aşmayan insanların olduğu, öğüt ve uyarı sahibi, şerefli insanların çoğaldığı, azgınlık eden, ülkesine ihanette bulunan, canlar yakan insanların olmadığı bu gibi insanların cezasının dünya ve ahrette karşılık bulduğu, boş ve yalan sözlerden geri duran, insanlarla alay etmeyenlerin olduğu, yoksulların ve yetimlerin karşılıksız doyurulduğu, yüzlerin nur, gönüllerin gurur dolduğu, sabırlı ve birbirini seven insanların yaşadığı bir ülke en büyük hayâlimdir. Ülkemiz için çok çalışalım.”

Kaymakam Mantı, ülkemizde bozgunculuk yapan, kan dökücülerin oyunlarının, tuzaklarının iyi teşhis edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Ali Mantı'nın konuşmasının ardından Şehit Mehmet Gönenç Lisesi öğrencileri Bora Bilâl Karabağ ve Duygu Karabulut, şiirler seslendirdiler.

Anadolu Lisesi halk oyunları topluluğunun Artvin yöresi oyunlarını sunmasından sonra gerçekleşen tören geçişinin ardından bayram sona erdi.






kamil sarı
2.11.2012 12:53:57
Kentini bok kokutmayan bir kaymakam diliyorum

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı