CUMHURİYETİ RESİMLERLE ANLATTILAR

CUMHURİYETİ RESİMLERLE ANLATTILAR

EDREMİT LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ RESİMLERLE CUMHURİYETİ ANLATTI

Edremit Lisesi Mezunları Derneği´nin   Edremit Körfez Anadolu Lisesi öğrencileri arasında düzenledikleri ?Cumhuriyet? konulu resim yarışması ödül töreni ve resim sergisi Edremit Belediyesi Sıdıka Erke Etnografya Müzesi´nde gerçekleştirildi.

/resimler/2019-10/31/1756044357671.jpg

Sergiye açılışı gerçekleştirmek üzere;  Edremit Belediye Başkan Vekili Halime Nalan Korkmaz, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi, Belediye Meclis Üyeleri Nezahat Salon ve Davut Çengel katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü sebebiyle Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Edremit Körfez Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı ?Cumhuriyet?  konulu bir resim yarışması düzenledi.  Çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmada Merve Emsal, Şilan Ballıkaya, Tuna Yüzbir, Furkan Özcan ve Yiğit Baloğlu isimli öğrenciler yarışmada birinciliği paylaştı. Serbest stilde çalışılan resimlerde suluboya, kuru boya ve karakalem tekniği kullanıldı. Edremit Belediye Başkan Vekili Halime Nalan Korkmaz, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi ve Belediye Meclis Üyesi Nezahat Salon öğrencilere ödüllerini takdim ederek  serginin açılışını gerçekleştirdiler. Edremit Belediye Başkan Vekili Halime Nalan Korkmaz yaptığı açılış konuşmasında  öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla hazırlanan, Cumhuriyet ve Atatürk´ü konu alan bu değerli sergiyi açmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Korkmaz, gençlerimize farkındalıkları ve bu güzel duyguyu bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Daima Atatürk ve Cumhuriyet yolunda ilerlemelerini diliyorum? dedi. Edremit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hasan İleri de Edremit Lisesi Mezunları Derneği olarak Edremit´e ve derneğe faydalı birçok faaliyet düzenlediklerini, serginin de bu faaliyetlerden biri olduğunu belirtti. İleri sözlerine şu şekilde devam etti: ? Bu sergiye katılanların hepsi birincidir. Bu kuru bir söylem değildir. Ben umduğumdan çok daha fazla ruh taşıyan eserler görüyorum. Hepinize sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı. 

48 adet eserin sergilendiği ?Cumhuriyet? konulu resim sergisi 2 Kasım Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

/resimler/2019-10/31/1756270139442.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı