"CURT KOSSWİNG? PANELİ

30.FESTİVAL´DE ?KUŞGÖLÜ´NÜN BİLİM DÜNYASINA TANITIMI AÇISINDAN CURT KOSSWİNG? PANELİ?

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 30.su düzenlenen Uluslararası Festival kapsamında Bandırma Kuşgölünün dünü ve bugünün ele alındığı bir panel gerçekleşti. Bandırma Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen panelin konusu ise Bandırma Kuşcennetini ilk keşfeden Curt Kosswig adlı Alman Bilim İnsanının Bandırma Kuşcennetinin keşif serüveni oldu. Panel´de konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Demirsoy ve Uzman Zooteknist Özgün Sözüer oldu.

Hem Türkiye´de hem de dünyada benzeri olmayan araştırmalara imza atan Alman bir bilim adamı Curt Kosswig, ülkemizde deniz bilimleri konusunda sayısız çalışma yapmış ayrıca Bandırma Kuş Cenneti´nin önde gelen kurucularından biri olmuştur. Hayatının büyük bir bölümünü Türkiye´de geçirmiş ve ülkemizdeki üniversitelerde hocalık yapan Kosswing, Zooloji ve hidrobiyoloji alanlarında ses getiren makalelere imza atmıştır.

Belediye Meclisi Üyemiz Aydın Yağar, panelin ardından Bandırma Kuşcenneti ve Kuşgölü ile ilgili böylesine anlamlı ve özel bir etkinlikte yer almalarından dolayı panelistlere Festivalin anısına plaket takdim etti.

/resimler/2019-9/19/0836534767549.jpg


Anahtar Kelimeler: CURT KOSSWİNG PANELİ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli