ÇYDD’ne bağış yapan kişi hakkında bilgi verildi

ÇYDD’ne bağış yapan kişi hakkında bilgi verildi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi’nin olağan genel kurulunda, derneğe bağışta bulunan kişi hakkında da açıklama yapıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi’nin olağan genel kurulunda, derneğe bağışta bulunan kişi hakkında da açıklama yapıldı.

Şube Başkanı Av. Ece Başaran, bağış ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

“Yaklaşık 2 yıl kadar önce genel merkezimiz, şubemize Bandırmalı bir şahsın Bandırma’da derneğimiz yararına bir vasiyetname düzenlediğini bildirdi. Bu haberden sonra vasiyetnamenin hukuksal süreçleri ile Bandırma Şubesi olarak ilgilendik ve 2022 yılı yaz aylarında işlemleri bitirdik. Vasiyet edilen oldukça yüksek tutar, ÇYDD genel merkez hesaplarına geçti. Bundan bir süre sonra da yine aynı şahıs tarafından ABD’de yapılan bir vasiyetname dolayısı ile genel merkezimizin hesaplarına yine oldukça yüklü bir bağış daha geçti.

Bütün bu bağışları yapan, Bandırmalı tanınmış bir ailenin oğlu olan Orhan Zeki Unutmaz’dır. Mefhure Unutmaz Öztan’ın ve ilçemizdeki Unutmaz Eczanesi’nin sahibi Ayhan Unutmaz’ın kardeşidir.

Orhan Zeki Unutmaz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra önce kısa süre Türkiye’de çalışmış, daha sonra ise uzun yıllar yurt dışında, Kanada’da ve ABD’de büyük başarılara imza atmış mühendistir. Yurt dışı çalışmaları sırasında ağırlıklı olarak kömür madeni yıkama tesisleri kurmuştur. Hayatı boyunca çok mütevazı yaşamış bir insan. Rahatsızlığını öğrendiğinde sahip olduğu çok büyük meblağları eğitim için kullanılmak üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne vasiyet edecek kadar güzel yürekli bir insan. 

Orhan Zeki Unutmaz’ın çok cömert vasiyeti dolayısıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin genel merkezi, tüm şubeleri ve tüm öğrencileri adına kendisine minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz. Yapılan bağışın her kuruşunun çok doğru yerlere harcandığını ailesinin ve tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Bağıştan gelen para ile ÇYDD’ne Bandırma’da satın alınan binaya “Orhan Zeki Unutmaz Sosyal Etkinlik Merkezi” ismi verildi.



Anahtar Kelimeler: bağış yapan hakkında bilgi verildi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı