Siyasi gelişmeleri değerlendirdi

Siyasi gelişmeleri değerlendirdi

Dr. Kadir Dadan, sosyal medya hesabından son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Mesleğinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi´nden, Erdek Belediye Meclisi aday adayı olan Dr. Kadir Dadan, sosyal medya hesabından son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

/resimler/2018-12/16/1941317251767.jpg

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu sözcüsü de olan Dadan´ın, ?Mutluluğun formülü 5+5=10? başlıklı değerlendirmelerini aktarıyoruz:

?Dediler ki, tam siyasete girecek zamanı buldun!

Evet, biraz öyle oldu. Sen 50 yaşını bekle, 27 yıl devlet memurluğu sonrası emekliliğini beklemeden istifa et, daha sonra adayı bile olamadan, yeni üye olduğun partinin büyükşehir başkan adayı geri çekilsin, senin yaşadığın ilçede seçimlere katılıp katılmayacağı tartışılsın.

Ne diyordu, Erdek Körfezi´ndeki sanayileşme hareketi için AK Parti´li başkan Hüseyin Aysan? ´Büyüklerimiz bilir, bize söz düşmez!´

Kendi özel irademle siyasete girdiğim ve Erdek Belediye Meclisi için aday adayı olduğumdan bize söz düşer. Fazla geç olmadan şimdi söyleyelim. En azından görüşümüz belli olsun.

Ahmet Akın, ülkemizde eşine az rastlanılan bir çalışkanlığa sahip. Balıkesir için, Balıkesirli için yanıp tutuşuyor. Yenilenebilir enerji kooperatifleri, tarımsal ürün garantisi ve köylerin yeniden canlandırılması üzerine hem Balıkesir´imiz, hem Halk Partisi, hem de ülkemiz için son derece değerli görüş ve projeleri var.

Ortak adaylık, ortak projeleri gerektirir. Balıkesir´de siyasi başarının formülü şimdiye kadar olduğunun tersine bu ortaklığın doğru inşa edilmesinde yansıtılabilmesinde gizlidir. Aksi takdirde hem başkanlık, hem de meclis çoğunluğu kaybedilmiş olur.

İsmail Ok´un ortak aday gösterilmesi hem Ahmet Akın´ın, hem de parti politikasının bir parçası niteliğindeki görüşlerinin değersizleştirilmesine yol açmamalı. Bu nedenle de Ahmet Akın, yerel ittifak görüşmelerinin başında ve sonraki sürecinin de içinde olmalıdır. Halk Partisi´nin tabanı ancak bu şekilde seçim sürecinde diri tutulabilir.

Balıkesir´in siyasi tablosuna bakıldığında 24 Haziran seçimleri itibariyle toplam 20 ilçenin ikisinde(Dursunbey ve Kepsut), İYİ Parti´nin oyu, Halk Partisi üzerindedir. Daha da ötesi 5 ilçede(Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek ve Manyas) hâlen Halk Partisi´nin, hangi ilçelerde İYİ Parti´nin ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adayı çıkaracağı sorusunun bu ilçelerde yanıtı bellidir.

Bunların dışında Burhaniye, Gömeç ve Susurluk´ta da ?Millet ittifakı´nın oyu, ?Cumhur ittifakı´nın oyundan kat ve kat fazladır. Dolayısıyla bu ilçelerde de Halk Partisi aday çıkarmalı, İYİ Parti onu desteklemelidir. Böylelikle Halk Partisi´nin, Büyükşehir adaylığından çekilmesinin yol açacağı siyasi kayıp en aza iner.

Merkez ilçelerde(Altıeylül ve Karesi) Halk Partisi, İYİ Parti´den daha fazla oya sahiptir. Bu ilçelerden birinde Halk Partisi´nin, diğerinde İYİ Parti´nin seçime girmesi, Büyükşehir adaylığında birlikte çalışma yürütülmesi için de tercih edilmesi gereken bir durumdur.

Gönen ilçesi de hem oy oranları, hem de Ahmet Akın´ın memleketi olması nedeniyle Halk Partisi´ne bırakılmalıdır.

Kalan ilçelerde, Marmara hariç, ?Cumhur ittifakı´(sağ partiler) öndedir. Buralarda İYİ Parti´nin seçimlere katılıp, Halk Partisi´nin onu desteklemesi, hem başkanlığın kazanılmasını, hem de meclis üyeliklerinin artırılmasını sağlayabilir.

Elbette ilçe belediye meclis üyelik listelerinin belirlenmesinde de 24 Haziran seçimleri baz alınmalı ve belediye başkan adaylıklarına bakılmaksızın, oy oranlarına göre karma bir liste hazırlanmalıdır. 15 Aralık 2018 itibariyle görüşüm budur.?



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli