?Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin?

?Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin?

Ülkü Acar Atölyeleri´nden Bandırma´da 10. sergi

Ülkü Acar Atölyeleri´nin, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında ?Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin? isimli karma yağlı boya resim sergisi açıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen serginin açılışında ilk konuşmayı Burhaniye ve Zeytinli´de faaliyet gösteren atölyelerin sahibi Ülkü Acar yaptı. Bandırma´da onuncu sergiyi açtıklarını belirten Acar, şunları söyledi:

?Bu sergimizi, bir süre önce aramızdan ayrılan arkadaşımız Sabriye Kefeli adına açıyoruz. 17 yıldan beri toplum için sanat yapan bir kurumuz. Bünyemizde 27 arkadaşımız bulunuyor. Az sonra açacağımız sergide 22 arkadaşımızın, 47 resmi yer alıyor. Biz, toplum için sanat yapmayı amaçlıyoruz. Her resmin bir haberci olduğuna inanıyoruz. Resimler de bir elçi gibi mesaj taşımak zorundadır. Resimler, dostluk, güzellik, renk, ışık, özgürlük gibi değerleri yansıtırlar. Teknoloji, bizim atölyelerimizden içeri girmez. Çünkü teknoloji, eğer girerse resmi mekanikleştirir. Resim ise duyguların dile getirildiği bir sanat dalıdır

Acar, Bandırma Belediyesi´nin yıllardır atölyelerine verdiği değere teşekkür ederken, ?Bizlere bu sıcak kucak açmanın, her yere örnek olmasını diliyorum? dedi.

Ardından düşüncelerini açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise kültür ve sanatı toplumsal yaşamın içine yansıtma konusundaki iddialı çalışmalarına her gün bir yenisini daha ekleme mutluluğunu yaşadıklarını vurgularken şunları söyledi:

?Halkımızı sanatla buluşturma noktasında kentimizi örnek bir kent durumuna getirdik ve bu hizmetimizi geliştirerek uygulamaya devam ediyoruz. Tiyatrodan sinemaya, sergiden söyleşiye, konsere, panele, ayrıca yıllardır geleneksel duruma getirdiğimiz uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, Ramazan etkinlikleri ve kitap günlerini de her yıl geliştirerek sürdürüyoruz. Bu ay son günlerini yaşadığımız 2018 yılı içinde 8 adet tiyatro, 14 adet film ve yönetmenle söyleşi, 12 adet sergi, 15 adet konser, 10 adet söyleşi ve panel etkinliğini sanatseverlerimizle buluşturduk. Bugün de kültür ve sanat alanındaki hizmetlerimize bir yenisini daha eklemek ve birbirinden değerli eserlerle halkımızı buluşturmak adına buradayız. ?Toplum için sanat´ felsefesi ile resim sanatında gerçekleştirdikleri çalışmalarla 17 yıldır faaliyet gösteren Ülkü Acar Atölyeleri, ?Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin´ ismini verdikleri karma resim sergisiyle bizlerle buluşturuyor. Burhaniye ve Zeytinli´de faaliyet gösteren sanatçı-ressam Ülkü Acar´ın eğitmenliğini yaptığı 27 sanatçının oluşturduğu bir topluluk olan Ülkü Acar Sanat Atölyeleri´nin Bandırma´da açtığı onuncu sergi. Diğer sergilerden ayrıcalıklı olarak bu serginin bir anlamı var. Bu sergi, kurulduğu günden beri atölyenin çalışmalarına çok değerli emekleri bulunup eserler veren ressam Sabriye Küfeli´nin çok değerli anısına ithafen düzenlendi. Kendisini saygıyla anıyor ve Allah´tan rahmet diliyorum. Böylesine anlamlı bir sergiye emeği geçen sanatçıları, başta Ülkü Acar olmak üzere kutluyor ve sanat yaşamlarında başarılar diliyorum.?

Mirza, konuşmasının ardından Ülkü Acar´a, sergide resimleri bulunan tüm ressamlar adına bir plâket verdi. Acar da, Mirza´ya bir plâket sunarak, kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür etti. Sergi, 14 Aralık 2018´e dek açık kalacak.  Önder BALIKÇI



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli