"Dalından kopan yaprak, rüzgarın oyuncağı olur"

Hasan Yapakçı, Hale Tuna ve Ozan Onur’dan istifalara tepki

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in CHP’den istifa etmelerine Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna’dan tepki geldi.

Yapakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kendi seçimine sahip çıkmayan, uzaktan, otelden seyreden, bütün yükü teşkilata atan ve ’50 bin avukatla Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde olacağım’ diyen eleman, ‘Adam kazandı’ diye pes etti. Şimdi de bir hareket başlatmış. Hadi oradan!” diye tepki gösterip, “Memleket Hareketi” başlatan Muharrem İnce’ye göndermede bulundu.

CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna da, sosyal medya paylaşımında, “İhanetle anılacaksınız. Ayrılmanız çok isabetli olmuş. Bir yerlere geldiyseniz, halkın sayesinde geldiniz. Ama unutmayın, bu halk ihaneti asla unutmaz” dedi.

Bandırma Belediye başkan yardımcısı Ozan Onur ise sosyal paylaşım sayfası Facebook'tan yaptığı açıklamada;

"Her Şeyin Farkındayız.

Ne zamanki partimiz doğru işler yapmaya, doğru adımlar atmaya başladı... İşte o zaman bizi yumuşak karnımızdan vurmaya başladılar.

İnce kartlarını hep açık oynadı. eğer o varsa her şey çok güzel olacaktı. Emek vermeden milletvekili olan 3 arkadaşımız istifa etti. Halbuki bu çatı altında kalıp mücadeleyi yükseltmeyi düşünebilirlerdi. Daha 10 saat geçmeden, kendilerini Ulusalcı olarak tanımlayan ama aslında Baykal ile birlikte çalışanlar çıktı. Şimdi söylemeye çekiniyorlar ama göreceksiniz, bir süre sonra “biz bu partinin gerçek sahibiyiz” diyecekler.

Dahası da var. Sarıgül durumu... Tecrübesi olduğu için Cumhur ittifakında yer almam dedi. Her şeyi yapmaya çalıştılar. O’cu Bu’cu oldular ama bir tek Cumhuriyet Halk Partili olmayı beceremediler.

Arkadaşlar devamı gelecek. Ama bilin ki gövdemize zarar veremezler, her zaman yeni filizlerle doğarız.

Asıl soru şu: Peki Cumhuriyet Halk Partililer olarak, “biz” ne yapacağız?

Tabii ki daha çok sokakta olacağız. Kendimizi çok daha iyi anlatacağız. Sol partilere gönlümüzü açacağız. Millet İttifakı’nı daha da büyüteceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Sürecin dışında kalanlar tarihin hiç açılmayacak tozlu sayfalarında yerini alacak.

Haydi hep birlikte, omuz omuza dayanışmaya ve zafere..."

                                                                               Ozan Onur CHP Üyesi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli