Damacana`da 244 marka göz altında

Damacana`da 244 marka göz altında

Sağlık Bakanlığı konuya el attı, 244 su markası ve 7 bin 600 bayiyi denetim altına aldı.Operasyonlarda 244 marka gözaltına alındı




Sağlık Bakanlığı konuya el attı, 244 su markası ve 7 bin 600 bayiyi denetim altına aldı. Sakıncalı çıkan markalara yapılacak ikinci denetimde de analiz sonuçları mevzuata aykırı çıkarsa ruhsatlar iptal edilecek.
yapılan denetimler sonucu sağlıksız bulunan 5 su firmasının kaderini 2. analizler belirleyecek.
7-15 gün arasında yapılacak ikinci analizlerin de mevzuata aykırı çıkması halinde firmaların ruhsatları tamamıyla iptal edilecek. 2. analizde suların sağlıklı bulunması halinde ise firmalar piyasaya geri dönecek. Halen Türkiye genelinde 7 bin 600 su bayii ile ilgili denetimleri sürdüren sağlık Bakanlığı, sağlıksız suları teşhir etmeye devam edecek.
Milliyet`in sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye`de 7 bin 600 civarında damacana suyu dağıtım ve satışı yapan bayi ile kontrol ve denetim faaliyeti devam ediyor.
Temmuz ayı içinde damacana suyu dolumu yapan ve piyasaya arz eden 254 su markasından numune alınarak analiz yapıldığı, denetimlerde bin 200 elemanın görev yaptığı belirtildi. Analizlerin bir kısmının tamamlandığı, diğer bir kısmının ise tamamlandığı ifade edildi.
HAFTAYA GERİ DÖNEBİLİRLER
Denetimler sonucu sağlıklı olmadığı tespit edilen Buzada, Erpınar, Alps, Kervansaray ve Yalısu marka suların üretimi geçici olarak durduruldu. Söz konusu 5 firmaya ait suların toplatıldığı belirtildi. Söz konusu firmalara 7-15 gün arasında süre verildiği, bu sürenin bitiminin ardından firmalara ait sulardan tekrar numune alınacağı kaydedildi. Alınacak yeni numunelerin sağlıklı bulunması halinde firmaların üretime döneceği, bu numunelerin de kirli çıkması halinde ruhsatlarının tamamen iptal edileceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false