Danışment köyünde Büyükşehir kaygısı

Danışment köyünde Büyükşehir kaygısı

Tarım ve Hayvancılık istihsalini sürdürebilmek için atalarından kalma köy çayırını kiralamak zorunda kaldılar.





Bandırma`ya komşu Karacabey ilçesinin Danışment köyünde sorunlar
bitmek bilmiyor.

Köyde tarım ve hayvancılık istihsalinin yegane teminatı koca çayır kanal deresi Bandırma hudutlarındaki işletmelerden kaynaklanan çevresel kirliliğe şimdide Büyükşehir olumsuzluğu eklendi.

200 Dönümlük köy çayırı ve içinden geçen kanal deresinin Danışment köylüleri için tarım ve hayvancılıkta ``Olmaz sa, Olmaz`` ların öncülüğünü oluşturması sorunları dağ gibi bir birine eklenmesine neden oldu.

Danışment köylüleri henüs çevresel olumsuzluktan arındıramadıkları çayır ve derelerini Büyükşehir uygulaması içinde kaybedeceklerini öğrenince büyük panik yaşadılar.

Kanal deresi ve 200 dönümlük köy çayırının mülkiyet anlamında Büyükşehir`in tapusuna geçmeden, Köyde faaliyette bulunan tarımsal kalkınma kooperatifi adına kiralama yapıldı.


İl Özel idaresinden yapılan yıllık 10 bin lira mukabilindeki 10 yıllık kira kontratı ile yakın tarihlerini teminat altına alan Danışment`liler 10 sonrası için akıbetini tahmin dahi etmek istemiyorlar.



``Yağmurdan kaçarken, Dolu`` deyiminin muhatabı olan Danışment köylüleri Atalarından yadigar köy çayırlarını şimdi kira ödemek sureti ile 10 yıllık geleceğini akit altına aldılar, ya sonrası? 




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı