Danıştay`a personel alınacak

Danıştay`a personel alınacak

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA 30 DESTEK PERSONELİ ALINACAK



DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA
657 SAYILI KANUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE
SÖZLEŞMELİ DESTEK PERSONELİ ALINACAKTIR.

Danıştay Başkanlığında görev yapmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi, 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 12 nci maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 2012 KPSS (B) Grubu (KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94) puanı ve sözlü sınavı sonucuna göre sözleşmeli personel pozisyonunda 30 Destek Personeli alınacaktır.

Başvurular;

28/11/2012 Çarşamba günü saat 08:30 da başlayacak olup,
05/12/2012 Çarşamba günü saat 17:30 da sona erecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

A) GENEL ŞARTLAR
a-) 657 sayılı  Devlet  Memurları  Kanunu'nun 48 inci  maddesinde  belirtilen  genel şartları taşımak,
b-) Sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,
c-)  2012-KPSS  lisans  ve  2012-KPSS  ortaöğretim/önlisans  sonuçlarına  göre  lisans mezunları  için  KPSSP3,  önlisans  mezunları  için  KPSSP93,  ortaöğretim  mezunları  için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR

a-)  Yardımcı  hizmetlerde  (Hizmetli,  temizlik,  çay  ve  dosya  taşıma  vb.  işlerde)
istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu olmak.
b-) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

2. BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Başvuru sırasında aşağıda listelenen belgelerin teslimi/ulaştırılması zorunludur.
a-)  Başvuru  Formu  (Danıştay  Başkanlığı'nın  internet  sitesinden
http://www.danistay.gov.tr  temin edilecek ve başvuru sahibi tarafından doldurulup, fotoğraf yapıştırılarak imzalanacaktır.),
b-) Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik No`lu)
c-) 2012 KPSS sonuç belgesi (KPSSP3, KPSSP93 veya KPSSP94 türü puanları içeren bilgisayar çıktısı),
d-) Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi,

3. BAŞVURU TARİHİ, SÜRESİ, ŞEKLİ VE DİĞER HUSUSLAR

a-) Başvuru 28/11/2012 Çarşamba günü saat 08:30 da başlayacak olup 05/12/2012
Çarşamba günü saat 17:30 da sona erecektir.
b-) Adaylar,  Danıştay Başkanlığı'nın  internet  sitesinden http://www.danistay.gov.tr temin edilecek başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra imzalı ve fotoğraflı olarak yukarıda sayılan belgelerle birlikte; şahsen başvurabileceği gibi, yukarıda
belirtilen belgeleri  APS, iadeli taahhütlü mektupla ya da kargo ile  Danıştay Başkanlığı Üniversiteler  Mahallesi  Dumlupınar  Bulvarı  No:149  (Eskişehir  Yolu  10.  Km.) Çankaya/ANKARA adresine ulaştırmak suretiyle de başvuru yapabileceklerdir.  Posta veya kargo  ile  yapılacak  başvuruların,  başvurunun  son  günü  mesai  bitimine  kadar Başkanlığımıza ulaşması gerekmekte olup, bu tarihten sonra Başkanlığımıza ulaşacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
c-) Başvuru sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuçları ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir.

4. SÖZLÜ SINAVI, NİHAİ BAŞARI LİSTESİ VE YERLEŞTİRME

a-) Sözlü Sınavı;
Sözlü sınavı; Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 12 nci maddesi uyarınca yapılacaktır.
Sözlü  sınavına,  başvuran  adaylar  arasından  merkezi  sınavda  alınan  puanlar  esas alınmak  kaydıyla,  en  yüksek  puandan  başlamak  üzere  ilan  edilen  Sözleşmeli  personel pozisyon sayısının beş katı kadar aday çağrılacaktır. (Sözlü sınava çağrılacak en son aday ile aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılır.) Sözlü sınava çağrılacak adaylar ile sözlü
sınav tarihi http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.b-) Nihai başarı listesi; Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin Değerlendirme” başlıklı 13 üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının  %60'ı  ve  sözlü  sınav  puanının  %40'ı  alınmak  suretiyle  yapılacak  hesaplama sonucuna göre belirlenecektir.
Yapılacak  bu  değerlendirme  sonucu,  en  yüksek  puandan  başlayarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon sayısı kadar aday, aynı sayıda yedek aday, sınavın bitimini takip eden yedi gün içinde  http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
Sonuçların yayınlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
c-) Yerleştirme;
1  Göreve  başlatılmaya  hak  kazanan  adaylardan, istenilecek  belgeler  ile  birlikte Sözleşmenin ne zaman yapılacağı nihai başarı listesi ile birlikte duyurulacaktır.
2-) Göreve başlama şartlarını taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adaylarla sözleşme yapılmayacak olup, bu hususların sözleşmeden sonra tespiti halinde yapılan sözleşmeler iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.
Ayrıca idare tarafından kendisine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
3-) Göreve  başlamaya  hak  kazananlardan  geçerli  bir  mazereti  olmaksızın  süresi içerisinde görevine başlamayanların veya sözleşme imzalamadan vazgeçenlerin sözleşmeleri iptal  edilerek  yerine  yedek  adaylar  arasından  nihai  başarı  listesindeki  sıralamaya  göre yerleştirme yapılır.

5. SÖZLEŞME ÜCRETİ

Yerleştirmesi  yapılan  adaylarla  aşağıda  gösterilen  Aylık  Brüt  Sözleşme  Ücreti üzerinden sözleşme yapılacaktır.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı