"Darbe´nin mazereti olmaz."

TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan: ?Hiçbir askeri darbe hoş görülemez?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Erdek Şube Başkanı Ahmet Eraslan, ?15 Temmuz´da yaşanan darbe kalkışımını, Türk Milleti´nin hiçbir bireyi, vatanını seven, vicdanı olan hiç kimse kabul etmez? dedi.

50 üyeye sahip TEMAD Şube Başkanı Eraslan, şu değerlendirmede bulundu:

?1960 askeri darbesini yaşadım. 1963-1964 dönemindeki Talat Aydemir ayaklanmalarını gördüm. 1971 yılındaki askeri muhtırayı yaşadım. 1980 yılındaki askeri darbe sırasında da orduda görev yapıyordum. Hiçbir askeri darbe, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez ve hoş görülemez. 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini de kınıyor ve sorumlularının şiddetle cezalandırılmalarını bekliyorum.?

Sevgi, adalet, eşitlik ve paylaşım olmayan yerde hiçbir zaman huzur ve mutluluk bulunmayacağını vurgulayan Eraslan, şu değerlendirmede bulundu:

?Ordumuz, bizim gözbebeğimiz. Ancak aralarına sızan ülke ve rejim düşmanlarına karşı çok dikkatli olmak zorunda. Bunun için de kontrol mekanizması çok iyi çalıştırılmalıdır. Demek ki, bu konuda önemli bir eksiği olmuştur. Her iş için geçerli üç sacayağı bulunmaktadır: Plân-program, icraat ve kontrol. Bunlardan birinin bile eksikliği tehlike yaratır. Bu üçlü mekanizmaya çok dikkat etmek gerekir. Tabii ki, önemli görevlere getirilen kişilerde de öncelikle liyakat aranmalıdır.?

TEMAD Şube Başkanı Eraslan, Türk insanının yeterli şekilde tarih ve din bilgisinin bulunmamasının yanı sıra birbirine sevgi duymamasının da en önemli sorun olduğunu sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Darbe mazereti olmaz
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli