DARÜLACEZE 120.YILINI KUTLUYOR

DARÜLACEZE 120.YILINI KUTLUYOR

CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN'IN OĞLU BİLAL ERDOĞAN DARÜLACEZE'İN 120. YIL KUTLAMA ETKİNLİĞİNE KATILDI…

Kurulduğu günden bugüne, 72.000` den fazla kökeni, yaşı cinsi, aidiyeti farklı her yaştan "insana" kucak açan Darülaceze, kuruluşunun 120 yılını kurucusu Sultan Abdülhamit Han`ın ölüm yıldönümü olan 10 Şubat günü  "Darülaceze 120.Yılını Kutluyor" programlarının açılış etkinliği ile yıl boyu sürecek kutlamalarının tanıtımını resmi temsilciler, sivil toplum örgütleri ve sanat camiasıyla kurum sakinleri ve kalabalık davetli kitlesi yoğun kar yağışlı hava muhalefetine rağmen gerçekleştirdi.

Müessesenin kurucusu Sultan Abdülhamit Han'ın vefat yıldönümünde anılarak Darülaceze Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Abdülhamid Han'ın üçüncü kuşak torunu ve Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek,Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, sanat dünyasından Darülaceze gönüllüleri Erol Büyükburç, İsmail Acar, Simay Bülbül, Burhan Akdağ, Bahar Öztan, Hakan Ka, Wilma Elles, Zeynep Tunuslu, Nilüfer Açıkalın, Ertan Mısırlı, Kıvanç Terzioğlu, Nebahat Çağıl, Ali Duyarlar, Devlet Devrim, Teoman Ayık, Balık Ayhan, Yasemin Arpa, Mehmet Reis, İlyas Göçmen, Sare Sarar, Nedim Abi, Fatma Akın, Nefise Öztürk, Necdet Külünk,Yaşa Devam Platformu,TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul EKSAV`dan Serkan Coşkun, Hilal Yılmaz, İTO ve İSO heyetleri, çok sayıda öğretim üyeleri ile birlikte  toplumun farklı kesimlerinden  STK`lar,  Darülaceze gönüllüleri, sakinler ve çok sayıda davetliler kokteyl ve sergi salonu nu program başlamadan doldurdu..

Program 120.yıla özel hazırlanan Ressam İsmail Acar ile sakinlerin ``120 Yıl 120 Suret`` adlı resim sergisi ve kokteyl ile başladı. Sergide çalışmaların otuz adet tablosu yer aldı. Vali Şahin ve Bilal Erdoğan`ın da gezdiği sergi büyük ilgi gördü. Resimleri yapan Darülaceze sakinleri kalplerinde yer alan suretleri anlattı.

Sunuculuğunu İnci Ertuğrul`un yaptığı programda, Darülaceze`nin insana verdiği değer ile dünyada eşi benzeri olmayan bir kurum olmasına vurgu yapıldı. Ertuğrul ``Yıldönümleri önemlidir. Özellikle 120 yılı geride bırakan kurum temeline insana verdiği değeri koymuş ve bu düşünceyi sürdürmüşse bu 120 yıl daha da değerli oluyor. Şefkat ve muhabbet kalbin bereketidir.`` diyerek tüm davetlileri selamladı. Kısa bir tanıtım filmi ile Darülaceze`nin kuruluşu ve bugünkü durumu anlatıldı.

Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi `` Sultan Abdülhamit Han Darülaceze`yi o kadar güzel kurgulamış ki, bizler ancak üzerine daha neler ekleyebiliriz diye düşünüyoruz. Hem Darülaceze geleneklerini yaşatmak, hem de yeni çağa ayak uydurmak için geçmişimizi gelecek nesillerle buluşturmak istiyoruz.Amacımız Darülaceze`yi tanımak,tanıtmak ve Darülaceze felsefesini paylaşmaktır.`` diyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti. Başkan Çiftçi, 2015 yılında gerçekleştirilmesi düşünülen 120. yıl etkinliklerini 12 ana başlık altında özetledi. Her ay bir büyük etkinlik planlandığını, etkinliklerin Kültür Sanat Buluşmaları, Sağlıklı Yaşam, Araştırma ve Uygulama Merkezi Açılış ve programları, Darülaceze Müze Açılışı,120.Yıl Bahar şenlikleri,120. Yıl İftarları,120.Yıl Yarışmaları ve ödüller, Uluslararası Yaşlanma Konseyi Zirvesi,120.Yıl Gönül Elçileri Programları,120.Yıl Konserleri ve Spor Şenliklerinden oluşacağını belirterek, Darülaceze`ye gönül veren ve verecek olan herkesten desteklerini esirgememelerini diledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Nesrin Çelik ``120. Yılı dolayısıyla çeşitli büyük programların gerçekleştirileceği yer olan Darülaceze Tesisinde bütün yıl boyunca kendi sakinleri, çalışanları, ziyaretçileri, çocukları, yetişkinleri, gençleri ile dolu dolu bir kutlama yılı geçirilecek ve Darülaceze kurumu bütün yönleriyle tanınmış olacaktır. 
Bu birbirinden değerli programlara katkıda bulunan ve bulunacak olan, bugüne kadar Darülaceze`ye maddi manevi katkıda bulunmuş ve bulunacak olan, değerli basın medya çalışmalarıyla insana verilen değerin en güzel örneklerinden birini sergileyen bu kurumun tanıtılmasına vesile olmuş ve olacak olan sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, şu anda aramızda bulunamayan ama bulunmayı arzu eden herkese minnettarlığımızı bildiriyoruz.  Darülaceze`nin kuruluşunda ve 120 yıllık tarihinde emeği geçen, mevcut olanın üzerine bir taş daha koyan ve bugün ebediyete intikal etmiş olan herkese şükranlarımızı sunuyor, Allah`tan rahmet diliyoruz.  `` dedi.

Programın son konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Vasip Şahin de ``Hem Darülaceze`ye hem de diğer hayır kurumlarına destek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Sorumluluk üstlenen insanlar olarak, sakinlerimizi sırtımızda bir yük değil, göğsümüzde bir şeref nişanesi olarak görmeli ve bu özenle onlara sahip çıkmalıyız. Onların ihtiyacı sadece sevgi, bizim ihtiyacımız ise onların hayır dualarıdır`` diyerek bu tür kurumların yöneticiler üzerindeki sorumluluklarına vurgu yaptı.

Programda ``Yaşa Devam Platformu``nun destekleri ile hayata geçen reklam kampanyası kapsamında, Darülaceze`nin bir düşkünler yurdu değil, hayat okulu, yaşam merkezi olduğuna dikkat çekmek amacıyla ödüllü yönetmen Çağan Irmak tarafından hazırlanan üç kamu spotunun ön gösterimi de yapıldı. Darülaceze şair sakinlerinden Turan Sağlamyürek`in keman ustası Ali Duyarlar`ın eşliğinde okuduğu şiirler ise davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Darülaceze Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen programın ardından 120.Yıla Özel Toplu Fotoğraf Çekimi yapıldı. 120.Yıl Açılış Programı, davetliler ve sakinlerin Bağlarbaşı Kültür Merkezi`nde sahnelenen, Sultan Abdülhamit Han`ın hayatını konu alan ``Eskitilmiş Kılıç`` adlı tiyatro oyununu izlemesi ile son buldu. 

 



Anahtar Kelimeler: DARÜLACEZE 120.YILINI KUTLUYOR
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli