DARÜŞŞAFAKA 66-72 TEKSÜT BANDIRMA

DARÜŞŞAFAKA  66-72   TEKSÜT BANDIRMA

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, DARÜŞŞAFAKA DEPLASMANINDAN GALİBİYET İLE DÖNÜYOR!..

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 25. hafta karşılaşmasında TEKSÜT Bandırma BK,İstanbul’da konuk olduğu DarüşşafakaBasketbol’u 66-72 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun, Anıl Karaca ve Uğur Can Erdembeşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Darüşşafaka Basketbololdu. Hücumlarda sayı üretmekte zorlanan Yeşil-Beyazlı Gençler, Boran Güler ve Anıl Karaca’nın sayıları ile ilk çeyreği 25-13 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, çeyreğin ilk bölümünde hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenBoran Güler ve Berkin Cilev’insayıları ile 15. dakikada skoru 31-27’ye getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterse de savunmada biraz aksayınca soyunma odasına 39-35 geride girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine konuk ekip TEKSÜT Bandırma BKoldu. Hücumda ve savunmadaiyi performans gösteren Yeşil-Beyazlı GençlerÖnder Atun’un sayıları ile25. dakikayı 52-50 geride geçti. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilse de hücumda iyi performans gösteren Yeşil-Beyazlı gençler final çeyreğine 55-58 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da savunmasını ön plana alarak başladı. Yeşil-Beyazlılarhücumlarda Boran Güler ve Önder Atunile sayılar bulurken35. dakikada skoru58-60’a getirdi. Kalan bölümde öne geçmenin avantajını kullanarak oyun kontrolünü elinde tutan TEKSÜT Bandırma BK’lı Gençler karşılaşmadan da 66-72 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 1 Mart Pazar günü saat 14.00’teTEKSÜT Kara Ali AcarSpor Salonu’ndaGaziantepBasketbol’u konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Play-Off adına çok önemli bir galibiyet elde ettik.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Bu sezon final grubuna kalan her takım her takıma üstünlük sağlayabilecek güçte. Rekabeti yüksek çok kaliteli maçlar yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta kazanabileceğimiz bir maçta mağlup olmuş ve Play-Off için avantajımızı kaybetmiştik. Rakibimiz Darüşşafaka takımı ise kendi evinde Play-Off’a kalmak adına çok önemli bir galibiyet elde etmişti. Geçtiğimiz hafta aldığımız mağlubiyeti bu maçta telafi etmek zorundaydık.

Maçı kazanmak adına ön sahada yapacağımız baskı ve boyalı alan savunması çok önemliydi. Savunmadaki agresifliğimiz ve akıllı sakin hücum etmemiz ve maçın içinde kalmamız gerekiyordu. Maça biraz yumuşak başladık ve ilk periyodu çift hanelerde geride kapattık. Ama ikinci periyotta yaptığımız savunma ve bulduğumuz sayılar ile maçı dengeledik. Üçüncü periyot aynı oyunumuzu devam ettirip maçın içinde kalmamız gerekiyordu. Son periyot skor olarak bir avantaj elde etsek de rakibimizin geri gelmesine engel olamadık. Maçın sonunda ise çok kritik atışlarda isabet bulup savunmada da agresifliğimiz devam ettirince Play-Off adına çok önemli bir galibiyet elde ettik.

Özellikle her ne kadar maça yumuşak başlasak da genelinde yaptığımız savunma bizim maçı kazanmamızdaki en önemli etkendi. Galibiyete katkı sağlayan tüm oyuncularımı tebrik ediyor ve teknik ekibe de desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Seyir zevki yüksek, güzel bir maç yapmamıza olanak sağlayan Darüşşafaka takımını da göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyor ve kalan maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Boran Güler ise şunları söyledi: ‘‘İki maçlık deplasman serisinin ardından karşılaştığımız Darüşşafaka Basketbol maçından Play-Off’lar adına çok önemli bir galibiyet alarak döndüğümüz için mutluyuz. Maça istediğimiz gibi başlayamadık ama ikinci ve üçüncü çeyreklerdeki iyi oyunumuzla galip gelmesini bildik.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 25. Hafta Karşılaşması

Salon:Ayhan Şahenk Spor Salonu, İstanbul

Hakemler:Mehmet Keseratar, Kadir Giray Esen, Celal Görmüş

Periyotlar: 1P:25-132P:14-223P:16-234P:11-14MS:66-72

Darüşşafaka Basketbol: Can Çelik 16 sayı, 4 asist; Doruk Tüzün 15 sayı, 4 asist; Efe Sarıca 14 sayı, 7 ribaund; Efe Uzun 6 sayı, 4 asist; Ege Özçelik 5 sayı, 4 ribaund; Cenker Öder 5 sayı, 4 ribaund; Evren Ekinci 3 sayı, 3 asist; Can Akdümbek 2 sayı, 3 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Önder Atun 21 sayı, 7 ribaund; Boran Güler 16 sayı, 12 ribaund, 4 asist; Berkin Cilev 13 sayı, 9 ribaund; Yiğit Karalar 7 sayı; Mirza Sucu 5 sayı; Anıl Karaca 4 sayı; Can Erdem 4 sayı, 3 ribaund; Kaan Bozkurt 2 sayı, 3 ribaund.



Anahtar Kelimeler: DARÜŞŞAFAKA - TEKSÜT BANDIRMA
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli