Dava sürüyor!...

Dava sürüyor!...

Erdek, Cuğra plajında 410 gün önce sürat teknesi ile denizde yüzen insanların içine dalarak Elvan Taşdöğen'in ölümüyle sonuçlanan olayın yargı süreci, olay yeri keşfi ile devam etti.

Feci kazanın üzerinden 410 gün geçti.

Cinayet gibi Kaza!... Olay yeri keşfi ile bir kez daha acıları yaşattı.

8 Ağustos 2021 tarihinde Cuğra plajında kullandığı sürat motoru ile denizde yüzen insanların içine dalarak Elvan Taşdöğen isimli bir çocuk annesi kadını parçalayarak ölümüne neden olan Ender Küçük olayın ardından 410 gün sonra yargılanmanın devam ettiği Erdek Asliye Ceza Mahkemesi tarafından olay yerinde keşif yapıldı, bir kez daha şahitler ve bilirkişi dinlendi.

Erdek Asliye ceza mahkemesinde devam eden davanın ağır ceza mahkemesine kaldırılmasını bekleyen Taşdöğen yakınları trajik olayın ardından 410 gün geçmesine rağmen aynı dramı bir kez daha yaşamak durumunda kaldı.

 Cuğra plajında hakim Murat Yatmaz tarafından gerçekleştirilen keşif’te sanık Ender Küçük’ün yanı sıra şahitleri Elif Küçük, Nilhan Tan ve Rahmi Boy, mağdur Elvan Taşdöğen’in tanıkları ise Nurhan Dönmez, Şahin Arslan, Figen Genel olay günü gördüklerini ve yaşadıklarını bir kez daha anlattılar.

Olay yerine gelen Sahil Güvenlik botu ile bizzat olayın yaşandığı yerin içinde yapılan tatbikatta tanıkların ifadelerine şahit olan bilirkişi Deniz Can Serter de yargılama sürecine müdahil olacak görüşlerini daha sonra mahkemeye sunacak.

Cuğra plajında yüzen insanların içine dalarak bir çocuk annesi Elvan Taşdöğen’e çarpmak sureti ile ölümüne neden olan Ender Küçük’ün olayı tanımlayan ifadeleri Taşdöğen yakınlarını öfkelendirdi.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği Asliye ceza mahkemesi keşifi ardından açıklamada bulunan Elvan Taşdöğen’in eşi Aydın Taşdöğen, olayın doğrudan cinayet olduğunu, bu nedenle yargılanmanın Ağır Ceza mahkemesinde görülmesinden yana olduklarını açıkladı.

Taşdöğen, dünya denizciliğinde motorlu taşıtların kıyı kenar çizgisine 200 mt daha az bir mesafeye yaklaşmalarının söz konusu olmadığının bilinmesine rağmen, olayın yaşandığı 40-50 mt mesafenin sorgulanmasına anlam veremediğini açıkladı.

Olayın yaşandığı yere yakın bir sitede 40 yıldır yaşadıklarını, her yaz geldikleri Erdek’te sürekli aynı noktada denize girdiklerini, bu plajın insanların denize girmek amacı ile kullanıldığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: sürüyor!...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı