Davaz, "Cumhuriyetçi, demokrat, Atatürkçü bir partiyiz"

Davaz,

Memleket Partisi İlçe Başkanı Turgay Davaz; "Amacım, partimin ilk kongresinde seçilmiş ilçe başkanı olmaktır"

Memleket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Turgay Davaz, "Cumhuriyetçi, demokrat, Atatürkçü bir partiyiz" dedi.

1956 yılında, İstanbul'da doğduğunu, 7 yıldan beri Bandırma'da yaşadığını belirten Davaz, şunları söyledi:

"Çok sayıda akrabam Bandırma'da yaşıyor. 16 yaşından beri CHP'nin içindeyim. Daha sonra Liberal Demokrat Parti'de de genel sekreter olarak çalıştım. 16 Mart 2021'de CHP'den istifa ettim. Ardından, bana önerilen Memleket Partisi'nin kurucu Bandırma ilçe başkanı oldum."

Gümrük müşaviri ve gıda üretmecisi olarak çalıştığını, 1958 yılından beri Erdek'e bağlı Şahinburgaz Mahallesi ile gıda işletmeciliği ilişkisi bulunduğunu belirten Davaz, 2018 yılının şubat ayında yapılan CHP kurultayından beri Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin hareketinin yanında olduğunu belirtti.

Kendisi hakkında, "Dursun Mirza'nın emanetçisi" şeklinde yazılan bir köşe yazısının çirkin bir itham olduğuna işaret eden Davaz, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşa giderek yüz yüze görüştüm. Neden böyle yazdığını sordum. 'Dursun Mirza'nın açıklama yapması için' dedi. Tabii ki çirkin bir itham. Dursun Bey'le, CHP içinde, 2008 yılından beri arkadaşız, iyi dostuz. O bana hiçbir zaman, 'Gel, sen bu partinin başkanı ol, sonra ben senden devralırım' demedi. Böyle iş olur mu?"

Şimdi, partisinin başarısı için elinden geleni yapacağını belirten Davaz, şöyle konuştu:

"Amacım, partimin ilk kongresinde seçilmiş ilçe başkanı olmaktır. Başta CHP olmak üzere tüm partilerle saygı çerçevesinde iletişim kurmak istiyoruz. İnönü Caddesi'nde hazırladığımız ilçe binamızı da önümüzdeki günlerde açacağız. O tarihlerde Çanakkale'ye gelecek olan Genel Başkanımız Muharrem İnce'yi de binamızın açılışına davet edeceğiz. Çerkez kanı taşıyan, ataları Bandırma'da bulunan bir kişi olarak ilçemizde partimizi birinci veya ikinci parti yapmak için çaba harcayacağız."  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı