"Dede Korkut Tarzı Hikâye Yazma" yarışması ödülü

Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aliya İzzet Ercan, okul idaresi ve öğretmenleri tarafından ödüllendirilmiştir.

      Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin zenginlikleri projesi" ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlanmıştır.

      Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, kitaplarımızda geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

      Bu kapsamda Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokullar arası  "Dede Korkut Tarzı Hikâye Yazma" yarışması düzenlemiştir. Cumhuriyet ilkokulu 4.sınıf öğrencisi Aliya İzzet Ercan'ın yazmış olduğu hikâye önce Bandırma'da ilçe birincisi olmuş ve daha sonra Balıkesir' e gönderilen eser Balıkesir'de de il birincisi olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

       Başarısının sırrını Dede Korkut Hikâyelerini severek çok okuduğunu ve kitap okumayı, hayal kurmayı çok sevdiğini ifade eden 4. sınıf öğrencisi Aliya İzzet Ercan, okul idaresi ve öğretmenleri tarafından ödüllendirilmiştir.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı