Değişim Yücel Yılmaz´a yaradı.

Değişim Yücel Yılmaz´a yaradı.

Edremit ve Bandırma Büyükşehir anketlerini etkiledi.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP), Balıkesir ili belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından yapılan kamuoyu anketlerinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığında ibrenin Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Yücel Yılmaz lehine yükseldiği öne sürülüyor.

/resimler/2019-2/5/1656092108167.jpg

Özellikle Bandırma ve Edremit´te, CHP başkan adaylarının belirlenmesi aşamasında yaşanılan sıkıntılar ve yılların deneyimli Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile Bandırma belediye başkanı Dursun Mirza´nın aday gösterilmemesinin parti teşkilatlarında tepkilere yol açmasına paralel şekilde, önceki anketlerde, ?cumhur ittifakı? adayı Yücel Yılmaz´a % 56´ya % 44 önde bulunan ?millet ittifakı? adayı İsmail Ok´un oylarında düşme yaşandığı gözleniyor. Son anket, Edremit ve Bandırma adaylarının belirlenmesiyle birlikte Yücel ve Ok´un oy oranlarının birbirine çok yakınlaştığını ortaya koyuyor.

Saka ve Mirza´nın DSP´den aday olmaları durumunda, Balıkesir Büyükşehir, Edremit ve Bandırma´da Adalet ve Kalkınma Partisi´nin seçimi kazanma ihtimali çok yüksek bulunuyor.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli