Dekan Sarı, "Denizin altı sırlı bir alem gibidir."

Dekan Sarı,

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, körfezleri gün ışığına taşımada zaman ve mekan tanımıyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denzicilik fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı teknik olanakları kullanarak gerçekleştirdiği dalışlarla Bandırma ve Erdek körfezlerinin gizemli sırrını gün ışığına taşıyor.

Dekanı Mustafa Sarı'nın bugün Erdek Kurbağalı'da bulunan Dalış kulübünde gerçekleştirdiği körfezi inceleme dalışında, teknolejinin son sistem görsel kayıt kamerasıyla girdiği denizden önce düşüncelerini Bandırma Manşet ile paylaştı.

Dekan Sarı, tüm olumsuzluklara rağmen körfezlerin kirliliğe karşı var olma çabalarının sürdüğünü özellikle mevsim dönüşümü nedeni ile kıyıya kadar gelen Deniz analarının, kirli sahilleri temizleme noktasında yararlı olduklarını açıkladı.

 Dekan Sarı, Erdek ve Bandırma körfesinde sık olmasada tek-tük rastlanan mavi ve tavada yumurta şeklindeki deniz analarının zararsız olduklarını söyledi.

Dekan Sarı, Erdek Kurbağalı'da bulunan Dalış kulübünün aktivasyonu hakkında da açıklama gereği duyarak sportif amaçlı yapılan aktivasyonun çok önemli olduğunu, hatta Bandırma Belediyesinin desteği alınarak bir şubede Bandırma'da olmasının gerekliliğini anlattı.

Denizlerin insan yaşamındaki öneminin saymakla mümkün olmadığını Erdek'te süre gelen bu aktivasyonun ivedilikle Bandırma'da da şube anlamında faaliyete geçirilerek insanların deniz altındaki bu muhteşen gizemi mutlaka görmeleri gerektiğini vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Dekan "Denizin sırlı gibidir."
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı