Dekan Sarı,"Balıkçılar deniz suyu sıcaklığının düşmesini bekleyecek"

Dekan Sarı,

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı: -Marmara’da balıkçı umduğunu bulamadı

Bandırma ve Erdekli, balıkçıların Marmara denizinde umduğunu bulamadığını belirten  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, suyun sıcaklığı düştükçe Karadeniz’den palamut akınının başlayacağını Marmara’da bulunan balıkçıların da bol bol palamut avlayabileceğini ifade etti.

Sarı,  Bandırma Hali’nden bahsedersek geçmiş yıllara göre çok az palamut olduğuna dikkat çekerken şunları aktardı:

“ Olan palamut da Karadeniz’den gelmiştir. Hamsi çok çok az var. İstavrit çok az miktarda avlanıyor. Halde ve tezgahlarda av sezonunu açıldığı günden beri günlük olarak gelen 3 bin 4 bin kasa sardalya var.

Sezonu sardalyanın götürdüğünü görüyoruz. Tezgahlarda lüfer yok, çok az barbun, tekir görüyoruz.  Palamut var oda Karadeniz’den geliyor. Onun için Marmara’da balıkçı umduğunu bulamadı diyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde deniz suyu sıcaklıkları düştükçe Karadeniz’den palamut akını bu tarafa başlar ve Marmaralı balıkçılar da bolca balık avlayarak borçlarını kapatırlar, verimli karlı bir sezon geçirirler.” İfadelerini kullandı. Ahmet PESEN



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı