Demir’den Bandırma’nın il olmasına destek

Demir’den Bandırma’nın il olmasına destek

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, “Bandırma’nın il olması Erdek olarak bize mutluluk verir” dedi.

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, “Bandırma’nın il olması Erdek olarak bize mutluluk verir” dedi.

Demir, şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında il sayısının 100’e çıkarılacağı yönünde çok sık haberler duyuyoruz. Bandırma, coğrafi konumu, ekonomik ve sosyo-kültürel durumu, demografik ve nüfus yapısı, sosyal gelişmişlik düzeyi, sürekli artan ticaret ve sanayi hacmi ile avantajlı değerlere sahiptir. Balıkesir iline 100 kilometre uzaklıktadır. Erdek ve Marmara Adası’nı da katarsak bu uzaklık daha da artıyor. Bu durum, halkımızın gerekli işleri görmesinde zaman ve maddi kayıplara yol açıyor.

Bandırma’nın nüfusu günümüzde 162 binin üzerine çıktı. Bandırma, ülkemiz düzeyinde coğrafi konum açısından birçok ilden daha büyüktür. Son yıllarda sanayide de hızla gelişmesiyle dikkati çeken Bandırma, Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahiptir. Kısacası Bandırma, tüm unsurlarıyla il olmayı hak ediyor. Bandırmalılar, bu gerçeğin ışığında, “Marmara’nın incisi illerin birincisi” sloganıyla seslerini Ankara’ya duyurmaya çalışıyor. Umarım, yıllardır il olma mücadelesi veren Bandırmalılarımızın sesini yöneticilerimiz duyar, 10,5 olarak sembolize edilen Bandırma, 82 veya 83 plaka numarasına kavuşur.”

Bandırma’nın birçok artısı bulunduğunun altını çizen Demir, “Bandırma’nın, komşu illere karayolu, denizyolu ve demiryolu ile bağlantıları var. Ayrıca Hava Üssü de Bandırma’ya değer katıyor. Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticileri BANVİT ve BUPİLİÇ de Bandırma’da faaliyet gösteriyor. Bandırma, üstelik Balıkesir ilinin vergilerinin yüzde 45’e yakın bölümünü ödeyen bir ilçedir. Bu gerçeklerin doğrultusunda Bandırma’nın il olmayı çoktan hak ettiğine inanıyor ve il olmasını istiyoruz” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Demir’ Bandırma’ olmasına destek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı