Demirer;Liderler sorun yaratıcı yaklaşımlar yerine çözüm odaklı politikalar üretmelidir.``

Demirer;Liderler sorun yaratıcı yaklaşımlar yerine çözüm odaklı politikalar üretmelidir.``

Türk-İş TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri sosyal tarafların mutabakatına aykırı olarak torba yasanın bir maddesiyle hava iş koluna grev yasağına getirilmesine anlam veremediklerini söyledi.




Türk-İş
İl Temsilcisi Ahmet Demirer TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın ilgili maddesinde hava iş kolu grev yasağı kapsamında olmamasına karşın, sosyal tarafların mutabakatına aykırı olarak torba yasanın bir maddesiyle hava iş koluna grev yasağına getirilmesine anlam veremediklerini söyledi.


Demirer esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılmasına, var olan esnek çalışma biçimlerinin yasalaştırılmasına, güvenceli esneklik aldatmacasına, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesine, asgari ücretin bölgeselleştirilmesine, işsizlik sigortası fonunun amacı dışında kullanılmasına, kıdem tazminatının hak kaybına yol açacak şekilde fona dönüştürülmesine karşı olduklarını söyledi.

Kıdem tazminatında hak kaybına yol açacak bir uygulamanın sendika açısından grev sayılacağını hatırlatan Ahmet Demirer hava iş kolunun grev yasağı kapsamına alınmasını, hükümetin çokça dile getirdiği İleri Demokrasi” yaklaşımıyla taban tabana çeliştiği görüşünü dile getirdi.

TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın ilgili maddesinde hava iş kolu grev yasağı kapsamında olmamasına karşın, sosyal tarafların mutabakatına aykırı olarak torba yasanın bir maddesiyle hava iş koluna grev yasağı getirilmesinin demokratik rejim işleyişi ile bağdaşmadığını vurgulayan Demirer  Türk-İş hava iş koluna getirilen grev yasağını kınamakta, Hava-İş Sendikasının THY işyerlerinde yaptığı eylemi desteklemektedir. THY işverenini eylem nedeniyle işten çıkardığı işçilerimizi işe geri almaya ve işten çıkarmalara son vermeye çağırmaktadır. Hava iş koluna getirilen grev yasağının ILO sözleşme ve ilkelerine aykırı olduğu gerçeğinden hareketle konunun uluslararası platformlara taşınması kararı almıştır. Ülkemizde uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarda özellikle geniş halk kesimlerinin yaşam ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep etmektedir. Demokratik sistemin tüm kurum ve kurallarıyla işlerliğe kavuşmasının, evrensel hukuk ilkelerinin uygulamalarda temel alınmasının zorunluluğuna işaret etmektedir. Kamuoyuna yansıyan söylem ve davranışların toplumda ayrımcılık ve gerginlik yaratmayacak nitelikte olmasının toplumsal barış açısından önemine işaret etmekte, siyasi parti liderlerini sorun yaratıcı yaklaşımlar yerine çözüm odaklı politikalar üretmeye çağırmaktadır” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı