Demokrasi platformundan sert açıklama

Demokrasi platformundan sert açıklama

Bandırma Demokrasi Platformu'ndan Büyükşehir’e tepki “Yeşil alanlarımız rantın değil, halkındır”

Bandırma Demokrasi Platformu, “Sermaye için rant projesine hayır, halk için yeşil alana evet” dedi.

Platform bileşenlerinin ortak basın toplantısında basın açıklamasını platform dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru okudu. Açıklama şöyle:

“Halka ait alanların, çeşitli imar değişiklikleri ve rant projeleri ile talan edilmesine izin vermeyeceğiz.

Kendimizde, Ayyıldız Mahallesi’nde bulunan ve ‘Eski Askeriye’ olarak adlandırılan yeşil alanın, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli ticari ve konut projeleri yapma bahanesiyle talan edilmesine karşı çıkıyoruz.

Kentimizin giderek betona boğulmasına, kentimizde bulunan az sayıdaki yeşil alanın, sermaye çevrelerine rant sağlamak için hazırlanan imar değişikliklerine karşı çıkıyoruz.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li üyesi Birol Şahin, ilçemizdeki Ayyıldız Mahallesi, 2061 ada, 4 nolu parsel olan ve 2023 dekar büyüklüğündeki alanda çeşitli konut ve ticari işletme projelerini hayata geçireceklerini açıkladı. Bu açıklama sonrasında Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği ise bu alanın yeşil alan dışında kullanılmasını uygun bulmadıklarını, bu alanda yapılacak konut ve ticari projelerin, kentimizin alt ve orta gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayacağını belirtti. Bandırma Demokrasi Platformu olarak, Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği ile aynı düşüncedeyiz.

Buldukları her yeşil alanı sermaye için ranta çeviren zihniyete karşı, halkın yeşil alanlarının savunucusu olacağız.

Bilindiği gibi, kentimiz nüfusunda emekçiler yoğunlukta. Kentimiz emekçilerinin sosyal, ekonomik ve siyasal çıkarları için çok sayıdaki bileşenimiz ile kurduğumuz Bandırma Demokrasi Platformu olarak, bu alanın yeşil alan olarak kalmasını ve ‘DEMOKRASİ PARKI’ olarak tüm kent sakinlerinin ücretsiz kullanımına açılmasını istiyoruz. General Balcı Çamlığı’nın bir benzerinin kentimiz sakinlerinin yararına olacağını düşünüyoruz. Bu anlamıyla, kent sakinlerinin yeşil alan hakkını savunacağız.

‘Demokrasi’ söylemini ağızlarından düşürmeyen ama anti-demokratik bir şekilde, tüm Bandırma halkının hakkı olan, bu alanın rant projeleriyle talan edilmesine izin vermeyeceğiz.

Ekolojik krizlerin dünyayı sarstığı bir dönemde, yeşil alanların ekolojik yıkıma neden olacak şekilde betonlaştırılmasına ve sermaye çevreleri için rant olanaklarına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz.

Rant projesini kamuoyuna kabul ettirebilmek adına, projenin kent yararına olduğu yalanını söylüyorlar. ‘Bu proje ile elde edilen finansmanlarla Cumhuriyet Meydanı ve çevresini düzenleyeceğiz’ diyorlar. Yani biz, Bandırmalılara ait olan alanı sermayeye çeşitli ‘ihaleler’ yoluyla satacaklarını itiraf ediyorlar. Biz, yeşil alanlarımızın satılarak, elimizden alınmasına karşı çıkıyoruz.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz. Yeşil alanlarımız bizimdir. Ambalajlı projelerinizle, aldatmaca bahanelerinizle, Bandırma halkının yeşil alanlarını gasp edemezsiniz.

Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği’nin desteği ile bu alanın ‘DEMOKRASİ PARKI’ adıyla yeşil alan kalmasını, halkın ücretsiz olarak kullanabileceği spor ve aktivite alanları, rekreasyon ve gezinti alanı şeklinde düzenlenmesini Bandırma halkı adına talep ediyoruz.

Bandırma halkına çağrımızdır.

Bizler, bu kentin emekçi yurttaşları, günlük yaşam sıkıntılarımızdan bir an olsun uzaklaşabileceğimiz, nefes alabileceğimiz, çoluk çocuğumuzla ücretsiz sosyalleşebileceğimiz, kendimizi bu kentte yaşamaktan hoşnut hissedebileceğimiz, yeşil alanlara ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz. Bu bizim için insani bir haktır. Hakkımız olan yeşil alanları savunmak zorundayız.

Gelecek kuşaklara daha güzel ve yaşanılası bir kent bırakmak sorumluluğumuzdur. Bugün ücretsiz, keyifle dolaşıp, stres atabileceğimiz, yarın çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakabileceğimiz yeşil alanlar için ‘DEMOKRASİ PARKI’ talebimize destek verin.

Rant projelerine hayır!

Ranta değil, halka açın!

DEMOKRASİ PARKI istiyoruz! “



Anahtar Kelimeler: Demokrasi platformundan açıklama
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı