Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Hiçbir güç ve kuvvet Cumhuriyetle ve bölünmez bütünlüğümüzle girdiği savaşı kazanamayacaktır”





Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında Hiçbir güç ve kuvvet Cumhuriyetle ve bölünmez bütünlüğümüzle girdiği savaşı kazanamayacaktır. Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyetimizin Atatürk'ün dediği gibi ‘ilelebet payidar' kalacağı muhakkaktır” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal mesajında şunları kaydetti:

Destansı bir mücadele sonucu kanla, canla yoğrulmuş vatanımızdaki her yurttaşımızın demokrasi inancının, mücadele azminin ve hür yaşama tutkusunun ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93. yıl dönümünü buruk ve endişe ile kutlamaktayız.


Üzüntü ve endişe ile görmekteyiz ki; bölünmez bütünlüğümüz tartışılmakta, Cumhuriyet demokrasi anlayışı ile kavga edilmekte, halkın Milli Bayramlarını coşkuyla kutlaması yasaklanmakta, ülkemizin geleceği teröristlerle müzakere edilerek tasarlanmakta, ileri demokrasi adı altında sınırsız yetki ve sıfır denetim mantığıyla bir yönetim anlayışı adım adım hayata geçirilmek istenmektedir.

Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyetimiz, ilelebet payidar kalacaktır..”

Hiçbir güç ve kuvvet Cumhuriyetle ve bölünmez bütünlüğümüzle girdiği savaşı kazanamayacaktır. Milletimiz iyi bilmelidir ki; Biz Demokratların, Türk Milleti ile birlikte Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma mesuliyetimizin bilincindeyiz.

Tüm vatandaşlarımızın eşit ve hür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin, dili, bayrağı, marşı, başkenti milletimizin adı ve Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıran bölünmez bütünlüğümüzün koruyucusu ve teminatının Türk Milleti olduğu kimse tarafından unutulmamalıdır. Cumhuriyetimizin Atatürk'ün dediği gibi ‘'İlelebet payidar kalacağı ‘' muhakkaktır.


Çocuklarımızın, kardeşlik ve özgürlük duygularıyla yaşayabilecekleri, özlemini duyduğumuz tam demokratik bir Türkiye dileği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bu günleri bize hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadeleye emek veren arkadaşlarını saygı ile anıyoruz.”










Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli