Demokrat Parti`nin yeni Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Demokrat Parti`nin yeni Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Bugünkü Demokrat Parti tablosu bize ait değil”





Demokrat Parti (DP) 8. Olağanüstü Büyük Kongresinde, Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Gültekin Uysal, teşekkür konuşması yaptı.
Başarısızlığın asla başka bir mazereti olmaz. Elini sıkmadığımız insanımız kalmayacak, kucaklamadığımız insanımız kalmayacak, size çalışmayı vaat etmiştim. Bugün başlıyoruz,hep birlikte çalışacağız. Nasıl cemre suya, havaya, toprağa düşüyorsa, tekrar gönüllere düşeceğiz, tekrar millete gideceğiz.”
Bugünkü Demokrat Parti tablosu bize ait değil”
Sevgili Divan, çok değerli dava arkadaşlarım, gönül yüreğini, ümitlerini ve değerlerini, heyecanlarını buraya getiren, burada bir ümit bekleyen bütün dava arkadaşlarımı tekrar saygıyla selamlıyorum.
Demokrasi tarihinin, demokrasinin temsilcisi bir parti, tekrar büyük bir kongreyi gerçekleştirdi. Öncelikle bugünkü Demokrat Parti tablosunun bize ait olmadığını ifade etmeliyiz. Bize ait olmadı bize bir daha asla ait olmayacaktır.
Geçmişte hizmetini dağa taşa saçan, sevgisini gönüllere nakşeden bir hareketin elbette başka bir iddiası olmaz. Sizlere verilen bugünkü sorumluluk; geçmişteki sorumlulukla bugünkü sorumlulukla beraber daima ama daima daha yükseklere taşımaktır.
Tekrar gönüllere düşeceğiz”
Bu sorumlulukların ve beklentilerin şuurunda birbirine inanmış kadrolarla beraber tekrar ifade ettim. Nasıl cemre suya, havaya, toprağa düşüyorsa, tekrar gönüllere düşeceğiz, tekrar millete gideceğiz.
Başta aday olan çok kıymetli Bakanım Nevzat Ercan'dan başlayarak, Ergun Özdemir'e, Osman Çilsal'a ve diğer aday arkadaşlarıma bu büyük günü bize yaşattıkları için sizlerin adına teşekkür ediyorum.
Kendi içerisinde kuralları ve kurumları işleten bir parti, tabandan tavana giderek, başkasından medet beklemeden, kendi insanlarıyla kucaklaşacak insanlarımız var, kadrolarımız var. Bir husumet içinde bölünüp parçalanıp bugünlere geldik. 90'lı yıllardan başlayarak hep seviyemiz aşağıya indi. İnşallah bugün dışarıya doğru hareketin başlangıcı olsun. Hep beraber yapacağımızı biliyorum.
Sizlere inanıyorum. Milletin gücünü esas alıp,  milletin esaslarını esas alıp, milletin beklentilerini esas alıp bu milletin şuurlu bir gurubu olarak bulunuyoruz. Bir davanın mensupları olarak burada bulunuyoruz.
Hep beraber, hepimiz cephedeyiz gibi mücadele vereceğiz. Uzun ince bir yoldan çıkaracağız. Ülkeyi nasıl bugünlere getirdiyse, bu partiyi ince uzun yoldan çıkarıp geçmişte kazandığı başarıları tekrar kazanarak yolumuzda yürüyeceğiz.
Elini sıkmadığımız insanımız kalmayacak”
Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerin önünde beni mahcup etmez, İnşallah gereğini yaparız, başarıya ulaşırız. Başarısızlığın asla başka bir mazereti olmaz. Elini sıkmadığımız insanımız kalmayacak, kucaklamadığımız insanımız kalmayacak, size çalışmayı vaat etmiştim. Bugün başlıyoruz hep birlikte çalışacağız.
Türkiye'nin şartlarını iyi okuyarak, milletimizin önüne gönül rahatlığı içerisinde oy vereceği partiyi ortaya koymak durumundayız. Davamızla beraber ayağa kalkacağız, milletin önüne tekrar geleceğiz. Allah yardımcımız olsun, sizleri de çok yorduk önemli bir gün elbette yorulacağız ama gönüllerinizi açtınız, gönüllerinize bizi kabul ettiniz tekrar şükran duygularımı ifade ediyorum, hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum Allah'a emanet olun.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false