Demokrat taban Sözat`la buluştu.

Demokrat taban Sözat`la buluştu.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat``Memleketin selameti için bir arada olmalıyız``

CHP Balıkesir Belediye Başkan adayı Sami Sözat Bandırma`lı Demokratlarla bir araya geldi.

Yaklaşık 70 kişinin bir araya geldiği görüşmede Belediye Eski Başkanlarından Durgut Ergin, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Eski Başkanlardan Adnan Erdan,Osman Adsoy, Belediye eski meclis üyeleri Mustafa Ataç, Hüseyin Şenol, Süleyman Çağan, Kazım Şahin, Erdinç Adalıer, Muhittin Yorulmaz,  Erdek İlçe Başkanı Mülkü Sarıkaya, Bazı mahalle muhtarları, ve DP`nin son yönetim, disiplin ve istişare kurulu hazır bulundu.

Demokrat Platformu`nun Günaydın mahallesi Pazar caddesinde bulunan ofisinde bir araya gelen Demokratlar, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sözat`tan adaylığı noktasındaki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Sözat, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gibi bir düşüncesinin olmadığını, gelişmelerin spontane oluştuğunu belirterek, konunun parti ve kişisellikten öte memleket meselesi haline gelmesi sonucu görevi kabul etmek durumunda kaldığını söyledi.

Sözat, ilk günlerde sağ ve sol düşüncelerin doku uyuşmazlığı noktasında kendisinin de kaygıları olduğunu ancak zaman içinde ortaya konan karşılıklı fedakarlıklarla insanların bu mücadelenin parti fikrinin önüne geçerek memleket meselesi haline geldiğini anladığını ve gittiği her yerde büyük destek görmekten öte, gidemediği yerlerde eski DYP bugün DP lilerin çoktan bayraklarını ele alarak davaya sahip çıktıklarını kaydetti.

Sözat, Bandırma Demokratlarına yaptığı açıklamada bu mücadelenin ötekileştirme mücadelesi değil, kol kola birlik ve bütünlük içinde memleketin birliğini, dirliğini ve Bayrağını burçlarda dik tutma mücadelesi olduğunu vurgulayarak ``Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor, geçmişte sadece parti ve fikir mücadelesi veriyorduk, şimdi milli birlik mücadelesi veriyoruz.`` dedi.

Sözat, CHP tabanından beklemediği kadar büyük destek gördüğünü, Demokrat arkadaşlara da gelişen olaylar ve sonuçlar hakkında yaptığı bilgilendirmeler sonrası büyük destek gördüğünü söyledi.

30 Mart seçim çalışmalarını yoğun bir program dahilinde sürdürürken, bir taraftan da anket çalışması ile bölgeleri izlem altında bulundurduklarını vurgulayan Sözat, ``Şu anda 12-13 İlçe lehimizde, 30 mart`a kadar bu sayıyı 15`e çıkartmak azmindeyiz, ben Balıkesir`in tümünde en ücra köşede yaşayan beni ve memleket sevdamı bilen tüm dostlarımı bu davada görevli addediyorum. Bu mesele kişiselliği aşmış memleket davası haline gelmiştir, sizlere kendimi anlatmıyorum, hepiniz beni çok iyi tanıyorsunuz, akılda sizde fikirde sizin bu mücadelenin bir tek amblemi var Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı, 30 Mart`ta bu mücadeleyi zaferle aştığımız andan itibaren o makamın kapısı herkese sonuna kadar açık olacağından şüpheniz olmasın. Ben gezdiğim her yerde Balıkesir`de 7-0 yaptığımız ruhu görüyorum`` dedi.

Sözat`ın samimi yaklaşımı Demokratlara duygusal anlar yaşatırken Demokrat platformu Başkanı Adnan Erdan,``Gazan mübarek olsun karşılıksız desteğimiz seninledir, bireysel desteğimiz dışında bugün kullandığımız ofisimizi seçim bürosuna dönüştürerek çalışmalarınıza başlayacağız.`` dedi.

 

 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli