DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 2012/13 YILINDA ÖĞRENCİ ALACAK

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 2012/13 YILINDA ÖĞRENCİ ALACAK

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Denizcilik Fakültesi'nin Uygulamalı eğitim alanı için belirlenen 4 adet yer ile ilgili olarak Belediye Başkanı Sedat Pekel'i makamında ziyaret etti.





Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Denizcilik Fakültesi'nin Uygulamalı eğitim alanı için belirlenen 4 adet yer ile ilgili olarak Belediye Başkanı Sedat Pekel'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yaman ve Öğretim Görevlileri yer aldı. Ziyaretle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Denizcilik Fakültesi için İmar Komisyonunca belirlenen 4 yeri görmek ve incelemek amacıyla Bandırma'ya geldiklerini, bununla birlikte Denizcilik Fakültesi'nin en azından bir bölümünü 2012 yılında faaliyete geçirmek istediklerini sözlerine ekledi. Gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediyesi olarak bu sürecin her zaman takipçisi olduklarını ve destek verdiklerini söyledi.


Pekel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Ülkemizin köklü üniversitelerinden olan Balıkesir Üniversitesi Rektörümüz, Denizcilik Fakültesi Dekanımız ve öğretim görevlisi hocalarımızı belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bununla birlikte Bandırma Belediyesi olarak Denizcilik Fakültesi ile ilgili planları yapmada ve bu konuda ilk hareketi başlatmada önemli bir görev alarak konuyla ilgilendik. Sayın dekanımızdan nasıl bir yer ve alan olması ilgili bilgileri aldıktan sonra imar komisyonumuz bu konuyu her yönüyle ele aldı. Sonuç olarak komisyon 4 seçenekli bir rapor hazırladı. Sanıyorum bizim kurumumuzun 18. Madde Uygulamasıyla bize geçen alanın olabileceği şekilde tarafıma aktarılan bir bilgi var” dedi.

Denizcilik Fakültesi'nin Bandırma'ya önemli değerler katacağına inandığını belirten Pekel, Bandırma Belediyesi olarak bu çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi. Pekel: Üniversiteler öncelikle kentin yaşamına, kültürüne, ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayan, özellikle yetişen ve yetiştirilen öğrencilerin geleceğinin şekillendiği yerler. Bandırma Belediyesi olarak ta bizlere düşen görev ise bu çalışmalara sonuna kadar destek vermek. Denizcilik fakültesi kentimiz açısından çok önemsediğim bir eğitim kurumu. Bu aşamada hem sayın rektörümüzün hem de akademisyenlerin bizlere verdiği destek çok önemli ve anlamı. Bu nedenle kendim ve kentim adına sayın rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, şu anda en büyük amaçlarının Denizcilik Fakültesini bir an önce hayata geçirmek olduğunu söyledi. Alkan: Eğitim ve öğretimin başlayabilmesi için Öğretim Üyesine de ihtiyacımız olacak. Bu konuyu arkadaşlarımızla görüştük. 2012 yılında en azından bir bölümünü faaliyete geçirmek istiyoruz. Bunun içinde gerekli olan 3 öğretim üyesi şartını bu sene sağlayacağız. Bu aşamada Bandırma'nın desteğine ihtiyacımız var. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız bu konuya en başından beri destek vererek sahip çıkıyor. Fakültenin kurulmasında önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bu fakültede geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere 6 tane Araştırma Görevlisi aldık. Bu araştırma görevlileri şu anda doktora yapmak üzere farklı üniversitelere gönderildi. Kısa zamanda bu fakülteyi öğrencisi ile birlikte hayata geçirmek içinde eğitim ve öğretimin yapılabileceği dersliklerin gerektiğini biliyoruz. Bununla birlikte uygulama eğitimi de çok önemli. Bununda deniz kenarında olması gerekiyor. Sizlerinde bu konuya ilgisini gördüğümüz içinde ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.



 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli