Denizcilik fakültesi adına önemli gelişme

Denizcilik fakültesi adına önemli gelişme

BAŞKAN PEKEL, GEMİ-İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAATINDA İNCELMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Toprak Mahsulleri Ofisinin Bandırma MYO yanında yer alan depolarında devam eden Gemi-İnşaat Bölümünü Eğitim ve Hizmet Binaları inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Bandırma Denizcilik Fakültesi bünyesinde eğitim verecek olan Gemi-İnşaat Bölümünün yeni eğitim binası inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Pekel, Bandırma Belediyesi olarak eğitime her zaman destek verdiklerini belirterek kentimize önemli katkı sağlayacak olan Denizcilik Fakültesi çalışmalarında da üzerimize düşen görevi yerine getirmek için hazır olduklarını söyledi.

Pekel: “Üç tarafı denizlerle çevreli olan ülkemizde ne yazık ki deniz taşımacılığına yeteri kadar özen gösterilemiyor. Bu nedenle de bu alan yeterli düzeyde değil. Bandırmamızın bulunduğu nokta itibariyle 7 yıl önce hizmete alınan gemi inşaat bölümünün karşı karşıya kaldığı fiziki problemler ve yaşanan sıkıntıların da artış göstermesiyle böyle bir çözüm ön görülmüş. Görevli arkadaşlarımızda konuyla yakından ilgileniyorlar. Bizlerde Bandırma’nın yerel yönetimi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek ve kendilerine destek olmak amacıyla ziyarette bulundum. Bu konuda çeşitli tespitlerde bulunduk. Yapılacaklar da zaten belli. Ancak şunu da özenle belirtmekte fayda var. Bu tür yüksekokulların Üniversite kampusu sınırları içersinde olması gerektiğidir. Ancak zamana karşı yapılan yarış ve şartların durumu böyle bir karar alınmış. Elbette bu noktada bizlere düşen üniversite yönetimiyle el ele kol kola geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin eğitim almalarına fırsat tanımak” dedi.

Öte yandan Gemi-İnşaat Bölümünde yer alan Gemi İnşa Atölyesi, Öğretim Görevlileri Yerleri ve Yemekhane binalarının inşaatları mayıs ayında tamamlanırken ihalesi tamamlanan ikinci depoda da inşaat çalışmalarının ardından Gemi-İnşaat Bölümü Eğitim Sınıfları, Teknik Resim Çizim Atölyeleri ve ek atölyeler yer alacak. Ayrıca yeni eğitim alanında öğrenciler için sosyal alanlara da yer verilecek. 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı