Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bandırma’da kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bandırma’da kutlandı

Bandırma’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Bandırma Liman Başkanlığı şefi Mustafa Yalçın, şunları aktardı.

“Bugün 95. Yılını kutlamakta olduğumuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Ulu Önder Atatürk’ün Yüce Türk Milletine armağan ettiği en büyük başarılardan biridir.

1923 yılında kurulan genç Türkiye’mizde Ticaret Filomuz neredeyse yok gibiydi. O tarihlerde kendi sularımızda yük ve yolcu taşıma ihtiyacını yabancı bayraklı gemiler karşılıyordu.

En zor zamanları yaşadığımız Kurtuluş Savaşı günlerinde kazandığımız büyük zaferin yanında, ülke olarak zor durumda olan bir milletin, ekonomik ve siyasi olarak gelişmesi için Ulu Önderimiz Atatürk 1926 yılında 815 sayılı Kabotaj Kanunu ile kendi sahillerimizde, kendi kara sularımızda ve kendi limanlarımız arasında mevcut bütün işleri sadece Türk Bayrağı taşıyan gemilerin yapmasını, ticaret hakkının yalnızca Türk vatandaşlarına ait olmasını ve Türk deniz araçlarında Kaptanlık, Başmühendislik ve benzeri işleri yapma hakkının yalnız Türk vatandaşlarına ait olmasını sağlamış ve bu büyük günü ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak ülkemize armağan etmiştir.

Meydandaki İlçe Spor Müdürlüğü ne bağlı halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından,  dört römorkör ile denize açılan Belediye Başkanı Tolga Tosun, Liman Başkanı Kürşat Ayyıldız, Sahil Güvenlik 85 Bot Komutanı Üsteğmen Mert Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok,  Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mehmet Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Mavi ve Bandırma Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü, deniz şehitleri anısına “Deniz Şehitleri“  yazan çelengi denize bıraktı. Ahmet PESEN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı