Denizlerimizde av yasağı

Denizlerimizde av yasağı

Erdek’te balık mezadı başladı

Balıkların üreme ve büyümelerinin engellenmemesi için 15 Nisan 2022’den itibaren gırgır ile yapılan balık avı yasağı başladı. Balıkçılar, 1 Eylül’de tekrar başlayacak olan av sezonuna hazırlanacaklar. Bu dönemde balık tezgâhlarında ağırlıklı olarak çiftliklerde üretilen veya dondurulmuş balıklar yer alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021-2022 av sezonu av yasağı ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz dışında tüm denizlerimizde 1 Eylül 2022 tarihinde, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2022’de başlayacaktır. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılarımız bu yasak dışında kalıp, yılın 12 ayında avcılık yapmaya devam edebilecektir. Yasak sezonda, gerek küçük ölçekli balıkçılardan gelen balıklarla, gerekse yetiştiriciliği yapılan çiftlik balıkları ile yaz sezonu boyunca halkımızın balık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak imkân bulunmaktadır” denildi.

Denizlerimizde 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının ardından amatör balıkçılar, kıyılarda avlanmayı sürdürebilecek.

ERDEK’TE MEZAT BAŞLADI

Bu arada Erdek’te, 50 yılı aşkın süredir gerçekleşen balık mezadı başladı. Mezatta, küçük tekneler ve oltalarla avlanan balıklar, açık artırma usulüyle satılıyor. Erdek belediyesi tarafından tellal olarak görevlendirilen bir personelin gözetimindeki satışlar, her gün, Erdek Limanı’ndaki balıkhanede, saat 08.30’da başlıyor ve büyük ilgi görüyor.



Anahtar Kelimeler: Denizlerimizde yasağı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı