Denizlerin Fatih’ini kaybettik

Denizlerin Fatih’ini kaybettik

Hürriyet Gazetesinin Ekonomi direktörü Sefer Levent, bu kez köşesine Covıt-19 dan vefat eden çok sevdiği arkadaşı Dönce Yoğurtları mahdumu Fatih Dönmez'i yazdı.

Sevmezdi kendini anlatmayı. Hatta ketumdu.

Bandırma’da aynı kolejde okuduk Fatih Dönmez ile.

Sonrasında her birimiz farklı alanlarda farklı yerlere savrulsak da hiç kopmadık. Sosyal medya grubumuzdan yıllardır yazıştık durduk, arada bir biraraya geldik, görüştük. En son geçen yıl babasının cenazesi toplamıştı bizi.

İki hafta önce öğrendik hastalandığını. Sonrasında kahrolası Covid, sinsice yerleştiği ciğerini söndürdü gün gün... Biz kendi çapımızca çırpındık, dağ gibi Fatih’imiz direndi... Ama olmadı..

Bandırma’da küçük bir topluluk geçtiğimiz hafta toprağa verdi Fatih’i. Pandemi yasakları engel oldu, bir ikimiz hariç, yanında olamadık.

Biz arkadaşımız Fatih’i bilirdik tanırdık, ama Mühendis Fatih’i çok bilmezdik. Babasının Bandırma’daki ünlü Dönce yoğurdunun sadeliğinde iki kelimede anlatırdı yaptığı işi: “Gemi tasarlıyoruz”

En son yine geçen yıl Erdek sahilinde sormuştuk, işler nasıl diye. Yine gülümseyip, sade bir cevap vermişti: “Elektrikli gemi yapıyoruz...”

En son yine geçen yıl Erdek sahilinde sormuştuk, işler nasıl diye. Yine gülümseyip, sade bir cevap vermişti: “Elektrikli gemi yapıyoruz...”

Ben şu ana kadar arkadaşım Fatih’i anlatmaya çalıştım. Mühendis Fatih’i biz de çok tanımazdık. Ta ki Navtek Deniz Teknolojisi A.Ş Genel Müdürü Ferhat Acuner’in yazısı bana ulaşıncaya kadar...  İşte, onun kaleminden Navtek Teknik Müdürü Fatih Dönmez:

“Fatih Dönmez’i yitirdik. Annesi biricik oğlunu, ablası canı kardeşini, bizler çalışma arkadaşımızı, yoldaşımızı toprağa verdik. 47 yaşındaydı; en verimli döneminde, zehir gibi çalışan beyni ve 25 yıllık insanlık ve meslek deneyimi ile uçtu gitti Fatih.

Sadece sevdikleri mi yitirdi Fatih’i? Hayır. Güzel ülkemiz de yitirdi. Neleri yitirdik biliyor musunuz:?

- 25 yılı aşkın aralıksız ve soluk almaksızın çalışılmış bir deneyimi olan, doktorasını çalışmaktan tamamlayamamış, adanmış bir Gemi İnşaatı ve Makineleri Yüksek Mühendisini yitirdik.

- Şu anda dünya okyanuslarında gururla seyir yapan yüzden fazla ticari geminin tasarımının liderliğini yapan,

- Dünyanın ilk sualtı arkeolojik araştırma gemisini tasarlayan,

- Dünyanın ilk kendinden tahrikli yüzer enerji santrallerinin tasarımını yapan,

- Donanmamızın medar-ı iftiharı TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar LST sınıfı tank çıkarma gemilerinin tasarım ekibini yöneten,

- Yine donanmamızın sancak gemisi olmaya aday TCG Anadolu’nun içinde yer alan LCM sınıfı çıkarma gemilerini dünyada örneği olmayan kapasitelerde tasarlayan,

- Ondan fazla sofistike su üstü askeri platformunun konseptlerini çeşitli dünya deniz kuvvetleri için tasarlayan,

- Dünyanın ilk şarj edilebilir, tümüyle elektrikli liman römorkörünün tasarımını yapan,

- Elliden fazla genç mühendisin hayatına dokunan, onlara öğretmenlik yapan, kariyerlerine başarı yolu açan,

Alçak gönüllü, yaptığıyla övünmeyen, yapacağı şeylere odaklanan değerli bir yönetici mühendisi yitirdik.

Çok yitirdik, çok eksildik.

Huzur içinde uyusun.”

Huzur içinde uyu Fatih.

Ailen ve biz arkadaşların, seninle hep gurur duyduk, duyacağız.

Kısacık ömrüne bu kadar başarıyı sığdıran Mühendis Fatih Dönmez ile Türkiye de gurur duysun.

Unutmasın...



Anahtar Kelimeler: Denizlerin Fatih’ kaybettik
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli