Deprem mağdurlarına çadır sobası

Deprem mağdurlarına çadır sobası

Bandırma Endüstri Anadolu Meslek Lisesinden depremzedelere çadır sobası

Kahramanmaraş merkez üssü olup, 10 ilde büyük can kayıpları, yaralanmalar ve yıkımlara yol açan depremde zarar gören vatandaşlara destek için tüm Türkiye seferber oldu. Buna paralel olarak Bandırma da, depremzedelerin yaralarını sarmak için çaba harcıyor. Bu bağlamda, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depremzedeler için her gün, saat 20.30-23.30 arasında, çadır sobaları ve varil sobalar üretiyor.

Okul müdürü Şefik Acar, deprem bölgesine bugüne kadar 83 adet çadır sobası gönderdiklerini, 200 adet sobanın daha gönderilmek üzere olduğunu belirtti.

Soba üretiminde tüm öğretmenler ve öğrencilerin çaba harcadığını, sobaların, deprem bölgelerine Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ulaştırıldığını vurgulayan Acar, şu bilgiyi verdi:

“Deprem bölgelerine sobalarımız ile birlikte baca çıkış aparatı, maşa, 3 dirsek boru ve kibrit de gönderiyoruz. Bu sobalarımızın yapım finansmanını ise Bandırmalı hayırsever işadamları ve vatandaşlarımız karşılıyor. Bu çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Önce 50 soba ile başlattıkları günlük üretimlerini halen 70’e çıkardıklarını belirten Acar, üretimleri sırasında kendilerine kahvaltı, öğle ve akşam yemeği veren Bandırma Fen Lisesi’ne, Bandırma Öğretmenevi’ne, Havsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ve Ali Öztaylan İmam Hatip Lisesi’ne teşekkür etti.

Bandırma Fen Lisesi Müdürü Ali İhsan Tekin de, bu çalışmaya destek olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Deprem mağdurlarına çadır sobası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı