Depremde enkaz altında 68 saat yaşam mücadelesi veren Gönenli Sevdiye öğretmen yaşama tutundu, Eşi Sağlıkçı Ahmet Erdem onun kadar şanslı değildi.

Depremde enkaz altında 68 saat yaşam mücadelesi veren Gönenli Sevdiye öğretmen yaşama tutundu, Eşi Sağlıkçı Ahmet Erdem onun kadar şanslı değildi.

Erciş'te depreminde öğretmen Sevdiye Erdem (25) Vanyolu Caddesi'ndeki 5 katlı Emre Apartmanı'nın enkazından 68 saat sonra çıkartıldı. Gönen`li Öğretmenin Denizlili eşi o kadar şanslı değildi.

Van depreminde Erciş ilçesi vanyolu Caddesi'ndeki 5 katlı Emre Apartmanı'nın daki evinde yakalanan  Gönen Buğdaylı köyü eşrafından Sevdiye Acıhan Erdem (25) isimli öğretmen enkazdan 68 saat sonra Kurtarıldı. Gönen`li Öğretmenin Denizlili eşi Ahmet Erdem o kadar şanslı değildi.

Gönen`in Buğdaylı bucağı eşrafından Sevdiye Acıhan Erdem 5 yıldır Van ili Erciş ilçesi Küplü köyünde görev yapıyordu.
İki yıl önce Erciş  Sahra hastanesinde görev yapan eşi Ahmet Erdem ile evlendi.
Genç çift`in mutluluklarına diyecek yoktu, Hergün memleketteki yakınlarını telefon ile arayıp sağlık haberlerini bildiriyorlardı.
Bölgede yaşanan olaylar nedeni ile Memleketteki aileleri görev dışında dışarıya çıkmamaları konusunda sıkça uyarıda bulunduğu için o pazar`da dışarıya çıkmadılar.
Sevdiye öğretmen Emre apartmanın 3'üncü kattandaki evinde başbaşa bir sabah kahvaltısı sonrası istirahat etmenin keyfini yaşarken ailelerinide arayıp sağlık sıhhat haberlerini vermişlerdi.
Depreme yakalandıklarında bir birlerini kaybettiler.
TSK Özel Kuvvetler ekibi tarafından kurtarılan 68 saat sonra kurtarılan Sevdiye öğretmen su istedi ve  Ahmet öldü, değil mi ?” diye sordu.
Depremden sonra Buğdaylı dan Van`a gelen Ablası Sabriye Acıyan , Merak etme” dedi, ancak Ahmet `in hayatını kaybettiğini birtürlü söylüyemedi.
Sağlıkçı Ahmet Erdem'in cenazesi Denizli'den gelen ailesine teslim edilirken o kaldırıldığı hastanede yaşama tutunma mücadelesi veriyordu.
Depremin değil ihmalin kurbanı olan bir Kardelen aile daha mutluluklarının baharında acı kaderlerine teslim oldu.


Önder Çeki
27.10.2011 23:32:28
Ateş Düştüğü Yeri Yakar...

Seda
9.11.2012 13:25:23
Yalnız eşi Ahmet ERdem sağlıkçı değildi. O da çok değerli bir bilgisayar öğretmeni hayat arkadaşının meslektaşıydı. Mekanı cennet olsun..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı