Depreme duyarlılık sergisi

Depreme duyarlılık sergisi

Bandırma Belediyesi ile Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen Depreme Duyarlılık Sergi, Belediye Hizmet Binasında açıldı.


Bandırma Belediyesi ile Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen Depreme Duyarlılık Sergi, Belediye Hizmet Binasında açıldı.

Sergi açılışında Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Ilgın, Bandırma Mimarlar Odası Başkanı Şerafettin Engüdar ve çok sayıda davetli yer aldı.

Açılışta sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel, “deprem öldürmez bina öldürür” gerçeğini hiçbir zaman unutmadan depreme dayanıklı binaların üretilmesinin önemine değinerek Bandırma Belediyesi olarak bu konuda duyarlılıkla hareket eden bir yönetim olduklarını söyledi. Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Başkan Pekel,  geçmişten günümüze meydana gelen birçok depremin sonucunda ortaya çıkan vahim tablolarla acı tecrübeler edinildiğini söyledi.

Pekel: “Bandırma Belediyesi, Bandırma İnşaat Mühendisleri Odasının Genel Merkez desteğiyle temin ettiği, ülkemizden çeşitli deprem kesitlerinin Bandırma kamuoyu ile paylaşacağı çok ciddi ve önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bilindiği gibi ülkemiz deprem bölgesine yer alıyor. Geçmişten günümüze farklı tarih ve şiddetlerde can ve mal kaybının çok fazla olduğu büyük depremler yaşadık. Başta Erzincan, Van, Gönen, Kütahya depremlerinde olmak üzere buna ilaveten 17 Ağustos 1999 tarihinde geniş bir coğrafyada meydana gelen Marmara Depreminde onbinlerce vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık.  Elbette bu noktada unutulmaması gereken gerçek “deprem öldürmez bina öldürür” gerçeğidir. Bu noktada sorgulanması gereken binaların kim tarafından nasıl yapıldığıdır. Özellikle ilk Belediye Başkanlığım dönemimde ülkemizde denetim adına birçok eksikliğin yaşandığı bir ortamda İnşaat Mühendisleri Odasıyla yaptığımız sözleşmeyle denetim mekanizmasını işler hale getirdik. Sonraki yıllarda bu işlemler yasal düzleme oturdu. Kısacası doğru ve kararlı adımlarla depreme dayanıklı yapılar üretmek yine insanların elinde. Bu noktada Bandırma ölçeğinden hareketle mimarlarımız ve mühendislerimiz birçok yerden farklı olarak başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Bu nedenle kendilerini kutluyorum.” dedi.

Başkan Pekel’in ardından söz alan Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Gürkan Ilgın, böylesine anlamlı bir sergiyi Bandırma Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşmesine destek vermesinden dolayı Belediye Başkanı Sedat Pekel’e teşekkür ettiğini söyledi. Ilgın: “Belediye Hizmet Binası, vatandaşlarımızın en az ayda bir defa da olsa burayda gelerek işlemlerini gerçekleştirdiği bir bina. Bu açıdan depreme duyarlılık sergimizin daha geniş kitlelerce takip edilmesine olanak sağlıyor” dedi.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı