Depremzede yaraları sarılıyor

Depremzede yaraları sarılıyor

Bandırma, kente gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek amacıyla el birliğiyle çalışıyor.

Bandırma, şehre gelen depremzede vatandaşların da ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek amacıyla el birliğiyle çalışıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Bandırma Afet Koordinasyon Merkezi afetzedelerin hizmetinde. Bandırma el ele verip, tek yürek halinde ilçeye gelen depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. 

Bandırma’ya gelen depremzede vatandaşların; oluşturulan koordinasyon merkezinde AFAD’a kayıtları yapılıyor. İhtiyaç duydukları sosyal yardım malzemeleri veriliyor her konudaki ihtiyaçları gideriliyor. Afet Koordinasyon Merkezi’ne dönüştürülen İtfaiye’nin aynı zamanda rutin işleri de yapabilecek planlamaları da yapıldığı öğrenildi.

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanlığına bağlı koordinatörlük görevini yürüten Tuğba Sertkaya gazetecilere” Aldığımız talimatla Bandırma’da Afet Koordinasyon Merkezini kurarak. Bandırma da 2 binin üzerinde  vatandaşımıza destek verdik. İtfaiye binamızda zabıta, itfaiye ekiplerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Eda Özcan’da çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları aktardı: “ Burası Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Grup Amirliği. Burada depremzede aileleri için bir koordinasyon merkezi oluşturuldu. Depremim olduğu 6 Şubat 2023 tarihinden bugüne 15 tır yardım deprem bölgelerine gönderildi. Şu an buradaki çalışmalarımızda deprem bölgesinden gelen ailelerimizin kıyafet, gıda, temizlik, çocuklara piskososyal destek dışında oyuncak gibi ihtiyaçları karşılanmaktadır. Yakınlarının yanına gelen yada kendilerine Bandırma’ da ev açan ailelerimizin çağrı merkezlerinden aldığımız bilgiler ile araçlarımızla kendileri evlerinden alıp, buraya getiriyor ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra da tekrar evlerine gönderiyoruz.” dedi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Depremzede yaraları sarılıyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı